Sök

Baka mitten av kanelbullen utan ugn

Nu ska vi baka mitten av kanelbullen på 15 minuter! För varför baka hela kanelbullar när det är mitten som är det godaste? Detta receptet är riktigt smarrigt och snabbt, och dessutom fritt från animaliska produkter, gluten och sötningsmedel!

Baka mitten av kanelbullen utan ugn

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Märkliga ingredienser

Bulldegen till receptet är gjort på bönor och havre, istället för mjöl, vilket gör bullarna extra krämiga och mer hälsosamma. Sötman kommer från banan medan vaniljpulvret ger degen dessa runda smak. Fyllningen, som vanligtvis består av smör till vanliga kanelbullar, är i detta receptet baserat på avokado. Avokado innehåller mycket bättre fetter och näringsämnen än smör men ger en lika härlig krämig konsistens. Tillsammans blir degen och fyllningen en riktigt smarrig kanelbulle som man skär upp likt en rulltårta.

kanelbulle

Tips

Mikra eller värm de uppskivade kanelbullarna försiktigt i mikron eller i ugnen på låg värme för att göra dem extra krämiga och saftiga. Värm inte för länge bara så degen smälter!

kanelbulle

Allergivänligt recept

  • Inga animaliska produkter
  • Inga sötningsmedel
  • Glutenfritt
Skriv ut

Kanelbulle

Du behöver:

  • BULLDEG
  • 120 g kokta vita bönor
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 40 g mogen banan
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • KANELFYLLNING
  • 1 avokado
  • 40 g mogen banan
  • 1 msk kanel

Så gör du:

8 skivor
Bulldeg:

  1. Mixa alla ingredienser till bulldegen till en jämn deg.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den i kylen medan du gör fyllningen.


Kanelfyllning:

  1. Mixa alla ingredienser till fyllningen.
  2. Ta ut degen från kylen och ta loss bakplåtspapperet. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle.
  3. Skär upp rullen i lagom bitar. Servera!

Kolla in alla härliga och annorlunda recept som är inspirerade av kanelbullen här!

kanelbulle

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook