Sök

Nyttiga chokladbrownies med nötfromage

Du har precis hitta det enklaste och nyttigaste receptet på kladdig brownie med len nötfromage. Bäst av allt är att den är helt fri från animaliska produkter, socker, tillsatser och gluten.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

Hemligheten bakom den underbart goda brownien är bönor. Japp du hörde rätt: kakan är bakad på svarta bönor vilket ger den en saftig konsistens som smälter i munnen. Som sötning har jag bara använt banan vilket ger både bra sötma och krämighet. Kakan får dock ingen banansmak, så även om du inte gillar banan kan du vara lugn.

brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

Variera receptet
Jag toppade min brownie med nötfromage med det går enkelt att toppa med det du är sugen på. Byt ut nötsmöret mot exempelvis mosade hallon eller kanske lakritspulver.

Grundreceptet för den här fromagen hittar du här!

Passar alla

  • Vegan
  • Vegetarian
  • Glutenintolerant
  • Laktosintolerant
  • Diabetiker
brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

Tillaga och förvara
Den här goda chokladbakelsen är väldigt lätt att laga och du behöver ingen ugn. Den behöver dock stå i kylen för att stelna, vilket gör att du måste förbereda den en stund innan servering. Men den håller flera dagar i kylen så receptet går att förbereda lång tid innan.

Jag bakade mina brownies i bakringar men det går lika bra att göra dem i en långpanna och skära upp dem i bitar.

Skriv ut

Brownie med nötfromage

Du behöver:

  • Botten
  • 1 dl svarta bönor
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 msk nötsmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 banan
  • Nötfromage av havremjölk
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 banan
  • 3 msk nötsmör, ex jordnöt

Så gör du:

8 portioner

Bottnar:

  1. Mixa alla ingredienser till browniebottnen.
  2. Tryck ut degen i en form och ställ i kylen medan du gör fromagen.
     

Nötfromage:

  1. Mixa havre, vatten och olja på hög hastighet i ca 3 minuter.
  2. Sila vätskan genom en silduk. Spara gärna restprodukten till att baka scones på eller använd som ströbröd i biffar.
  3. Mixa vätskan med banan och nötsmör.
  4. Sjud vätskan i en kastrull på spisen i ca 5 minuter.

 
Montering:

  1. Ta ut formen med browniebottnen från kylen. Kontroller att den stelnat. Häll på fromagesmeten och ställ tillbaka i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

 

brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook