Sök

Nyttigt recept på chokladbrownie med nötfromage gjord på havremjölk

Du har precis hitta det enklaste och mest nyttiga receptet på en krämig och kladdig brownie med konsistens som fudge, toppad med en len och fast nötfromage. Bästa av allt är att den är helt fri från animaliska produkter, socker, tillsatser och gluten

Skapat av Anna Winér @anna_winer

brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

Hemlig ingrediens

Hemligheten bakom den underbart goda brownien är bönor. Japp du hörde rätt: kakan är bakad på svarta bönor vilket ger den en riktigt saftig konsistens som smälter i munnen. Som sötning har jag bara använt banan vilket ger både bra sötma, krämighet och är nyttigt. Kakan får dock ingen banansmak så för den som ogillar banan är det ingen fara.

brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

Variera receptet

Jag lagade brownien med nötfromage med det går enkelt att laga med vilken smak du än är sugen på. Byt ut nötsmöret mot exempelvis mosade hallon eller kanske lakritspulver?

Grundreceptet för denna fromage hittar du här!

Passar alla

  • Vegan
  • Vegetarian
  • Glutenintolerant
  • Laktosintolerant
  • Diabetiker
brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

Tillaga och förvara

Denna goda chokladbakelsen är väldigt lätt att laga och du behöver ingen ugn. Den behöver dock stå i kylen för att stelna vilket gör att du behöver förbereda den en stund innan servering. Men, den håller flera dagar i kylen så receptet går att förbereda lång tid innan.

Jag bakade dem i bakringar men det går lika bra att göra dem i en långpanna och sen skära upp dem i bitar.

Skriv ut

Brownie med nötfromage

Du behöver:

  • Botten
  • 1 dl svarta bönor
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 msk nötsmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 banan
  • Nötfromage av havremjölk
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 banan
  • 3 msk nötsmör, ex jordnöt

Så gör du:

8 portioner

Bottnar:

  1. Mixa alla ingredienser till browniebottnen.
  2. Tryck ut degen i en form och ställ i kylen medan du gör fromagen.
     

Nötfromage:

  1. Mixa havre, vatten och olja på hög hastighet i ca 3 minuter.
  2. Sila vätskan genom en silduk. Sparar restprodukten till att baka scones på eller använd som ströbröd i biffar.
  3. Mixa vätskan med banan och nötsmör.
  4. Sjud vätskan i en kastrull på spisen i ca 5 minuter.

 
Montering:

  1. Ta ut formen med browniebottnen från kylen. Kontroller att den stelnat. Häll i så fall på fromagesmeten och ställ tillbaka i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

 

brownie med nötfromage
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook