Sök

Nyttiga & enkla cheesecake med naturlig färgsättning

Fika till alla: Färgglada och saftiga cheesecake i två olika smak- och färgkombinationer: perfekta till både brunch, fika och mellanmål. De är fri från animaliska produkter, gluten, nötter, ägg, inget tillsatt socker eller konstgjorda färgämnen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

 Cheesecake: FikaTillAlla

Naturliga färgämnen

Alla ingredienserna i detta receptet är hälsosamma, så även bakverkens härliga färg som kommer från naturliga ingredienser. De gröna bottnarna är färgsatta med några mosade ärtor medan de rosa bottnarna är färgsatta med saften från mosade hallon. Varken ärtorna eller saften från hallonen ger någon direkt smak vilket låter den krämiga fyllningen helt komma till sin rätt.

Cheesecake: FikaTillAlla

Variation

Fyllningen i cheesecake är riktigt krämig och har en tydlig smak av de bär eller frukter du väljer att ha i. Jag har även testat att laga receptet med kiwi, hallon och andra bär: det blir magiskt! Detta är ett så himla enkelt recept att variera. Även bottnarna har jag varierat med att blanda i lite kokos, saffran eller kakao. Låt bara fantasin flöda så får man färgglada och smarriga små bakverk!

Cheesecake: FikaTillAlla

Tips:

  • Jag bakar cheesecaken oftast i siliconformar för att lätt kunna lossna dem och servera dem som på bilden. Men, de går även utmärkt att baka i vanliga aluminiumformar eller som en stor tårta i en springform. Gör du en stor behöver tiden i ugnen förlängas något.
  • Kakorna klarar sig fint i kylen en vecka, men de går även bra att frysa och tina till ett senare tillfälle. Både smak och färg håller sig lika gott och fint!
Cheesecake: FikaTillAlla
Skriv ut

Cheesecake med citron & mango

Du behöver:

  • Botten
  • 1 dl glutenfri havre
  • 1 st dadel
  • 1 msk kokosolja
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • Några mosade gröna ärtor.
  • Fyllning
  • 1/2 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mosad mango

Så gör du:

4 stycken mini-cheesecake

Botten:

  1. Mixa samman alla ingredienser till bottnarna. 
  2. Tryck ut degen i 4 stycken formar (gärna silicon).
  3. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter på 150 grader.

Fyllning:

  1. Mixa alla ingredienserna till fyllningen. 

Montering:

  1. Ta ut formarna från ugnen och häll på fyllningen.
  2. Grädda kakorna i ytterligare 1 timme i nedre delen av ugnen på 150 grader.
  3. Låt kakorna svalna helt innan du lossnar dem. 
Cheesecake: FikaTillAlla
Skriv ut

Cheesecake med blåbär

Du behöver

  • Botten
  • 1 dl glutenfri havre
  • 1 st dadel
  • 1 msk kokosolja
  • 1 1/2 msk saft från mosade hallon
  • Fyllning
  • 1/2 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mosade blåbär

Så gör du

4 stycken mini-cheesecake

Botten:

  1. Mixa samman alla ingredienser till bottnarna. 
  2. Tryck ut degen i 4 stycken formar (gärna silicon).
  3. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter på 150 grader.

Fyllning:

  1. Mixa alla ingredienserna till fyllningen. 

Montering:

  1. Ta ut formarna från ugnen och häll på fyllningen.
  2. Grädda kakorna i ytterligare 1 timme i nedre delen av ugnen på 150 grader.
  3. Låt kakorna svalna helt innan du lossnar dem. 

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Cheesecake: FikaTillAlla

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook