Sök

Pannkakor som smakar chokladboll

Drömmer du, precis som jag, om en smarrig chokladboll med krämig chokladfyllning och krispig kokos till frukost? Låt mig då presentera det här söta pannkakstornet med smak av chokladboll.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladboll pannkakstorn
Foto: Anna Winér

De här pannkakorna är verkligen helt oemotståndliga! Och att de är nyttiga gör dem inte mindre eftertraktade. Har man bjudit på dem en gång lär man få laga dem, många gånger till. Men ingen fara med det, jag har kommit på att det fungerar utmärkt att laga, lägga ihop och förvara dem i kylen flera dagar utan att de blir mindre smarriga.

chokladboll pannkakstorn
Foto: Anna Winér
Skriv ut

Chokladbollspannkakor

Du behöver

  • Pannkakor:
  • 1/2 dl vita bönor
  • 1/2 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • Mousse:
  • 1/2 dl vita bönor
  • 1/2 banan
  • 1/2 dl kokosmjölk, tjocka lagret i en burk
  • 1/2 msk kakao
  • Garnering:
  • Kokosflingor

Så gör du

En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 3 pannkis-torn

  1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
  2. Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
  3. Gör under tiden moussen genom att mixa bönor, banan och kokosmjölk.
  4. Blanda hälften av moussen med kakaon. Ställ båda moussen i kylen för att stelna lite.
  5. Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med de två olika moussen och kokosflingor. Redo att avnjutas!
chokladboll pannkakstorn
Foto: Anna Winér

Fler smarriga pannkakor hittar du här!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook