Sök

Chokladbollsrulltårta: bästa nyttiga frukosten

Fika till alla: Denna krämig och nyttig chokladbollsrulltårtan lagar du enkelt utan ugn eller spis! Dessutom är den helt fri från animaliska produkter, gluten och passar utmärkt till lyxig frukost.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladboll -rulltårta
Foto: Anna Winér

Den här skapelsen är helt oslagbart krämig, den smälter i munnen och gör en smått lycklig! Chokladsmaken kommer helt till sin rätt ihop med kokosen och gör att det smakar precis som den bästa chokladboll du kan tänka dig.

chokladboll -rulltårta

Smarrig och nyttig

När jag och min familj provsmakade den kunde vi inte förstå hur något som var så himla smarrigt kunde vara nyttigt och till och med okej att äta till frukost! Men det är den faktiskt, den är en riktigt bra start på dagen skulle jag säga.

chokladboll -rulltårta

Receptet innehåller följande nyttiga ingredienser med hälsosamma egenskaper:

  • Nyttigt fett i form av omega 3 från avokado.
  • Bra antioxidanter från den raw kakaon.
  • Nyttiga fibrer, vitaminer och mineraler från banan.
  • Resistent stärkelse från de vita bönorna som boostar tarmen och håller dig mätt länge.
  • Havren är full av nyttiga fiber, är blodsockerreglerande, kolesterolsänkande och bra för blodkärlen.
  • Dessutom är rulltårtan helt glutenfri, innehåller inga animaliska produkter, nötter, socker eller sötningsmedel. Det gör den välanpassad för de allra flesta allergier och kosthållningar.

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Skriv ut

Chokladbollsrulltårta

Du behöver:

  • Bolldeg:
  • 120 g vita kokta bönor
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 40 g mogen banan
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1 msk raw kakao
  • Fyllning:
  • 1 avokado
  • 40 g mogen banan
  • 1 msk raw kakao
  • Garnering:
  • 2 msk kokos

Så gör du:

8 skivor

Bolldeg:

  1. Mixa alla ingredienser till bolldegen till en jämn deg.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  1. Mixa alla ingredienser till fyllningen.
  2. Ta ut degen från kylen och ta loss bakplåtspapperet. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Rulla den i kokosflingor.
  3. Skär upp rullen i lagom bitar. Servera!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

chokladboll -rulltårta

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook