Sök

Enkelt och nyttigt: chokladkaka med kaffe & kokos

Fika till alla: Fyra hälsosamma ingredienser och 20 minuter ger dig den här läckra chokladkakan! Med kaffe och kokosglasyr blir den otroligt smarrig och funkar utmärkt både till lyxig frukost, brunch eller fika.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladkaka: FikaTillAlla

Saftig och krämig

Då kakan är bakad på bönor och banan blir det otroligt saftig och krämig i konsistensen. Beroende på hur länge du har den i ugnen blir den antingen som en kompaktare och saftigare sockerkaka eller som en kletig kladdkaka. Med glasyren på toppen blir kakan ännu saftigare.

Chokladkaka: FikaTillAlla

Allergi och kost

Receptet är anpassat för att kunna njutas av så många som möjligt oavsett behov av specialkost.

  • Inga animaliska produkter
  • Glutenfri
  • Fri från nötter och mandel
  • Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Chokladkaka: FikaTillAlla

Tips:

  • Servera kakan gärna med lite grädde eller bär. 
  • Gillar du inte kaffe kan du enkelt utesluta det från glasyren och ersätta med vatten.
  • Vill du servera kakan till fika och vill ha den sötare kan du tillsätta en dadel i smeten. 
  • Kakan klarar sig flera dagar i kylen i en burk med lock. Ta fram den en stund innan servering och värm den eventuellt lite för att få en ännu saftigare kaka.
Chokladkaka: FikaTillAlla
Skriv ut

Chokladkaka med kaffe & kokos

Du behöver:

  • Chokladkaka
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 banan
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • Kokos & Kaffeglasyr
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk kokt kallt kaffe
  • 1 tsk kakao

Så gör du:

4 portioner

Bottnar:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en springform med en diameter på 10 cm.
  2. Mixa alla ingredienserna till kakan och fördela smeten i formen. 
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Testa med en provsticka, kakan ska vara kladdig i mitten.
  4. Tag ut formen och låt den svalna innan du stjälper upp kakan.

 
Glasyr:

  1. Smält kokosoljan i en kastrull med övriga ingredienser till glasyren. Häll galasyren över kakan.
Chokladkaka: FikaTillAlla

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook