Sök

Nyttig konservkaka med 8 olika fyllningar

Fika till alla: Den bästa chokladkakan lagar du på 15 minuter, utan ugn och i en konservburk. Ljuvligt krämig och utan animaliska produkter, gluten eller socker gör den nästan för bra för att vara sann!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladkaka i konservburk
Foto: Anna Winér

Varje gång jag serverar denna supersöta efterrätten får jag samma underbara reaktion. Ingen av gästerna förväntar sig en smarrig chokladkaka med len och krämig fyllning när jag ställer fram de små konservbrukarn på bordet. Men så är fallet! Superlätta att göra och så himla goda gör att alla tappar hakan. 

chokladkaka i konservburk
Foto: Anna Winér

Lätt att variera
Med åtta olika fyllningar att variera mellan hittar alla sin favorit, vuxen som barn. De går dessutom att förbereda lång till i förväg och förvara i kylen vilket gör dem helt perfekta till kalas och bjudningar.

chokladkaka i konservburk
Foto: Anna Winér

Allergi och kost:

  • Inga animaliska produkter 
  • Glutenfritt
  • Nötfritt (undvik att göra nötcèmen som fyllning)
  • Sockerfritt

 
Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Prinables
Klicka på länkarna nedan för att skriva ut de olika etiketterna till dina burkar.

BANANFYLLNING 

KAFFEFYLLNING

KOKOSFYLLNING

LAKRITSFYLLNING

NÖTCRÈME

PEPPARMINT

PUNSCH

RÖDA BÄR

 

Skriv ut

Chokladkaka i konservburk

Du behöver:

  • Chokladkaka:
  • 250 g vita bönor
  • 7 st färska dadlar
  • 6 msk kokosolja
  • 1/2 dl kakao
  • Fyllning:
  • 2 dl vita bönor
  • 2 bananer
  • 2 dl växtbaserad kvarg
  • 2 msk kokosolja
  • Smaksättning, välj en av nedanstående till fyllningen:
  • Punch: 4 kapsyler arrakksarom
  • Kokos: 4 msk tjocka lagret kokosmjölk
  • Nötcrème: 2 msk nötsmör
  • Banan: tillsätt inget
  • Hallon: 12 mosade hallon
  • Pepparmint: 4 kapsyl pepparmintsarom
  • Kaffe: 3 msk avsvalnat starkt kaffe
  • Lakrits: Lakritspulver efter smak

Så gör du:

4 st burkar

Förberedelse:

  1. Öppna de små konservburkarna i botten med en konservöppnare. 
  2. Töm ut innehållet och diska burkarna noga. 
  3. Printa ut etiketterna och fäst dem runt burkarna.

Chokladkaka: 

  1. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna.
  2. Mixa bönor, dadlar, kokosolja, nötsmör och kakao till en slät deg.
  3. Tryck ut degen längs kanterna i burkarna så det blir ett runt hålrum i mitten.
  4. Spara lite deg att kunna använda som botten.

 
Fyllning: 

  1. Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen med valfri smaksättning.
  2. Häll fyllningen i burkarna och avsluta med att trycka ut ett lager av chokladdegen ovanpå. Degen blir bottnen på kakan och hindrar fyllningen från att rinna ut när du vänder på burkarna.
  3. Ställ burkarna i kylen för att stelna något.
  4. Servera burkarna på rätt håll så dina gäster kan öppna burkarna och med förvåning mötas av en ljuvlig chokladkaka i konservburk!
chokladkaka i konservburk
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa inläggets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook