Sök

Nyttig chokladkaka på spett

Det är inte bara i Skåne som man har en spettkaka att triumfera med. Nu har vi också gjort en alldeles egen ”spettkaka”, nämligen spettchokladkaka i form av bollar.

Skapat av Ann Winér @anna_winer

chokladkaka på spett
Foto: Anna Winér

När grillen har gjort det tunga jobbet med maten då kommer kladdkakebollarna på spett fram! Trä bollarna med bananskivor, hallon, blåbär och andra söta tillbehör på spett och värm dem försiktigt på den sista värmen från grillen. När bollarna blir varma blir de härligt kletiga. Ungefär som kladdkaka. Bästa avslutet på en skön sommarkväll.

chokladkaka på spett
Foto: Anna Winér

Allergi och dieter
Jag brukar baka bollarna med jordnötssmör eftersom jag tycker att det ger en smak av Snickers. Men nötsmöret i receptet kan enkelt bytas ut mot samma mängd kokosolja vid allergi. Utan nötsmör blir bollarna mer som vanlig kladdkaka i smaken, chokladiga och härliga.

Receptet är även veganskt, vegetariskt, glutenfritt, sockerfritt, laktos och mjölkfritt.

Skriv ut

Chokladkaka på spett

Du behöver:

  • Chokladkaka på spett:
  • 250 g svarta bönor
  • 7 st färska dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 4,5 msk jordnötssmör
  • 1/2 dl kakao
  • Tillbehör:
  • Hallon
  • Bananskivor
  • Blåbär

Så gör du:

  1. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna.
  2. Mixa bönor, dadlar, kokosolja, nötsmör och kakao till en slät deg.
  3. Forma bollar av degen och lägg i kylen för att stelna.
  4. Trä bollarna på spett med hallon, bananskivor och blåbär.
  5. Värm dem försiktigt vid grillen och njut!
chokladkaka på spett
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook