Sök

Chokladkladdkaka som passar alla, alltid

Detta är chokladkladdkakan som är fri från animaliska produkter, gluten, socker och alla sötningsmedel. Dessutom går den snabbt att laga och är nära inpå omöjlig att misslyckas med! Inga konstigheter, bara ren glädje i form av en smarrig kaka!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladkladdkaka
Foto: Anna Winér

Snabbt och enkelt

Receptet är verkligen superenkelt: du mixar ihop alla ingredienserna, häller det i en form och ställer den i ugnen. Efter ca 15 minuter har du sedan en smarrig chokladkladdkaka som du kan njuta av både till fika, mellanmål eller kanske frukost?

chokladkladdkaka

Gott och nyttigt

Kakan blir väldigt smarrig men ingredienserna är hälsosamma så du kan njuta av den när som under dagen! Bönor, havre, banan, nötsmör och kakao innehåller många nyttiga antioxidanter, omega -3, fiber, protein, vitaminer och mineraler.

chokladkladdkaka

Tips!

Testa med en provsticka lite då och då när du gräddar den i ugnen så du får den sådär härligt kletig i mitten. Låt sedan kakan svalna något innan du lossnar den från formen. Mitt tips är att servera den ljummen med lite hackade nötter eller exempelvis cashewgrädde.

Skriv ut

Chokladkladdkaka

Du behöver:

  • 100 g kokta vita bönor
  • 1/2 dl glutenfri havregryn
  • 40 g mogen banan
  • 1 1/2 msk nötsmör eller kokosolja
  • 3 msk vatten
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao

Så gör du:

4 portioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och pudra en springform på 10 cm i diameter med kakao.
  2. Mixa alla ingredienserna till kladdkakan och häll det i formen. 
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Testa med en provsticka, kakan ska vara fast i kanten men kladdig i mitten. Servera ljummen med lite hackade nötter.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook