Sök

Magisk & nyttig fromage utan gelatin

Receptet på denna enkla, krämiga och goda fromage/pannacotta lagar du enkelt med ingredienser du säkert redan har hemma. Grunden är vår magiska egengjorda havremjölk!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

fromage
Foto: Anna Winér

Hemlig ingrediens

Hemligheten bakom detta snabba och enkla recept är min egengjorda havremjölk. Värmer man upp havremjölken och sedan ställer den svalt i några timmar får den exakt samma konsistens som gelatin. Så värm upp havremjölk med någon smarrig smaksättning, förslagsvis kakao eller några mosade hallon, häll upp i skålar, kyl och njut av en underbart krämig fromage/pannacotta.

fromage
Foto: Anna Winér

Variera receptet

Till detta receptet har jag lagt till banan och nötsmör i mjölken för att göra fromagen/pannacottan ännu krämigare. Det går bra att bara använda havremjölken som den är och tillsätta smak, men jag tycker om när resultatet blir riktigt gräddigt i konsistensen. Grundreceptet på min magiska havremjölk hittar du här!

Fromage/pannacotta för alla:

  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Fri från animaliska produkter
  • Sockerfri och utan sötningsmedel
fromage
Foto: Anna Winér
Skriv ut

Fromage på havremjölk

Du behöver:

  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 banan
  • 3 msk valfritt nötsmör
  • Smaksättning, välj en av nedanstående:
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 15 st mosade hallon
  • 3 msk kakao

Så gör du:

6 stycken

  1. Mixa havre, vatten och olja på hög hastighet i ca 3 minuter till en krämig mjölk.
  2. Sila vätskan genom en silduk. Sparar restprodukten till att baka scones på eller använd som ströbröd i biffar.
  3. Mixa mjölken med banan, nötsmör och valfri smaksättning.
  4. Sjud vätskan i en kastrull på spisen i ca 5 minuter.
  5. Häll upp vätskan i portionsskålar när den tjocknat.
  6. Ställ i kylen för att stelna.

Havremjölken kan användas till många olika recept som grund till en krämig fromage. Du hittar länk till några här nedan:

Brownie med nötfromage

Saffranskaka med äpplefromage

fromage
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook