Sök

Ljuvligt enkla Geisha-kakor

FILM + RECEPT. De här Geisha-kakorna har allt man kan önska. Bara fyra ingredienser, går snabbt att slänga ihop- och inte minst: de är ljuvligt goda.

I samarbete med Fazer

Pyssliga kakor i all ära, men ibland vill man bara göra det enkelt för sig. Det är då du bakar de här härliga Geisha-kakorna vars knapriga yttre påminner lite om biscotti, men med en krämig nougatkärna.

Precis som biscotti blir Geishakakorna hårda efter ett tag. Så gillar ni inte knapriga kakor är det bäst att ni är riktiga kakmonster och slukar dem med en gång. Personligen gillar jag dem bäst när de fortfarande är lite varma så att den krämiga nougatkärnan är lite rinnande.

 

Hemligheten bakom de få ingredienserna är att den smälta Geishan i kakdegen ersätter både socker och smör. Den goda nötsmaken är en härlig bonus. Så smart, så gott!

Åh, smält Geisha. Helt underbart. Det är helt okej att provsmaka en liten sked eller två.

Degen blir blank och väldigt lättarbetad.

Att fylla kakorna med Geisha är en enkel uppgift som passar perfekt för små händer om barnen är sugna på att vara med och baka. 

Även gaffelmönstret är enkelt att få till för barn.

Kolla! Helt oemotståndliga om du frågar mig!

Skriv ut

Ljuvliga Geisha-kakor

Du behöver:

  • DEG
  • 1 ägg
  • 20 Geisha
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Ev. 1/4 tsk salt
  • FYLLNING
  • 12 Geisha

Så gör du:

12 STYCKEN

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Knäck ett ägg i en skål
  3. Skala och smält Geisha-chokladen. Du kan med fördel smälta chokladen i mikron. Kör på högsta effekt en minut. Rör om och upprepa ett par gånger tills allt har smält.
  4. Rör ihop ägg och smält Geisha
  5. Rör ihop mjöl, bakpulver och ev. salt i en separat skål. Saltet är en smakfråga. Själv gillar jag kontrasten mellan sött och pyttelite salt.
  6. Häll i mjölblandningen i chokladblandninge och rör ihop till en blank och smidig deg.
  7. Rulla 12 bollar och lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt
  8. Tryck i en Geisha i varje boll och täck den så gott det går
  9. Gör gaffelmönster i kors på varje kaka
  10. Skjuts in i ugnen
  11. Grädda 10-15 minuter
  12. YES! Redo att ätas. Jag vill betona att de är absolut godast när de är lite ljumna så är den krämiga nougatkärnan fortfarande rinnande.

För fler inspirerande och härliga recept, kolla in Fazers egna receptbank här. Bland alla goda recept hittar du bland annat den här Geisha-kakan med maräng och färska bär. 

--------------------------------------

Tycker du att de här Geisha-kakorna verkar goda och enkla? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook