Sök

Lövtunna chips av grönkål

Starta det nya året med nyttiga chips! De här grönkålschipsen med olivolja och havssalt är överraskande enkla att fixa själv och det bästa av allt: du kan du äta med gott samvete.

Jag är helt emot att göra onyttiga saker nyttiga. Inte av princip. Det vore väl fantastiskt om man kunde baka en underbar kladdkaka av keso och havrekli utan smör och socker, men trots otaliga experiment har jag aldrig lyckats.

Däremot älskar jag naturligt goda och hälsosamma recept, som de här grönkålschipsen. Jag testade dem första gången strax innan jul och sedan dess har ugnen gått varm hemma hos oss.

Den här filmen visar hur enkelt du fixar dem själv hemma.

Se videon nedan

Jag älskar konsistensen på de här grönkålschipsen! De är så lövtunna att de nästan inte väger någonting och så krispiga att du kommer att bli överraksad.

Skriv ut

Grönkålschips

Du behöver:

  • 300 gram grönkålsblad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Skär bort alla grova stjälkar från grönkålsbladen och riv resten i mindre bitar.
  3. Lägg grönkålen i en skål. Häll på olivolja och massera in oljan i kålbladen.
  4. Lägg upp bladen på ett bakplåtspappersklädd plåt och in i ugnen cirka ca 20 min. OBS. Grönkålsbladen bränner lätt (ask me), så passa på dem noga.
  5. Strö på flingsaltet och lägg upp i skål
  6. Dags att frossa med gott samvete!

Grönkål + chips = grönkålschips. Eller nästan i alla fall.

--------------------------------------

Har du någon vän som borde äta lite nyttigare? Tipsa gärna om de här krispiga grönkålchipsen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook