En hallonpaj utöver det vanliga

Om man skulle servera sommaren i ett pajskal, skulle den se ut som den här hallonpajen. En fröjd för både öga och mun. Raw, vegan, glutenfri, laktosfri och utan raffinerat socker är den också.

Idag bjuder vi på en sommartårta som passar de flesta. Raw, vegan, utan raffinerat socker, glutenfri och laktosfri. Men framförallt är den GOD. Servera hallonpajen med röda bär så blir den extra tjusig.

hallonpaj-artikelbild-jpg.jpg

Foto: Suzys Green Kitchen

Mixa cashewnötterna tills de har en konsistens smidig nog att du kan rulla en boll till fyllningen.

 

hallonpaj-2-jpg.jpg

Så här härligt blir pajskalet. Och ingen ugn behövs heller!

hallonpaj-1-jpg.jpg

Receptet är framtaget av duktiga Suzy Q Wema som driver Suzys Green Kitchen. För mer grön inspiration (det mesta raw, plantbaserat och veganskt), följ Suzy på Facebook och Instagram 

NIO ANDRA RECEPT SOM PASSAR DE FLESTA
Den här hallonpajen är såväl raw som glutenfri och laktosfri. Den är dessutom helt utan animaliska ingredienser och vitt socker och passar således de flesta.

Här är nio andra recept som passar de flesta.

SNICKERSBOLLAR

FRUKT OCH BÄRREMMAR

KNAPRIGA MUSLIBARS

NYTTIG BANANKOLA

HEMLIGA CHOKLADBOLLAR

KANELBULLEGLASS

GRÖTGLASS

NYTTIGA DONUTS

MAGISKA MAKRONER
 

hallonpaj-artikelbild-jpg.jpg

Hallonpaj (rasberry tart)

Du behöver:

  • BOTTEN
  • 2,5 dl mandel
  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 1/2-1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa salt
  • 2-3 msk kokosflingor
  • FYLLNING
  • 3,5 dl naturella cashewnötter
  • 4 dl tinade hallon (tänk att det är lite mer när de är frysta, ca 6-7 dl)
  • 2,5 dl kokosolja utan smak (smält i vattenbad tills)
  • 4 lime (zest från 2st, juice = 1 dl)
  • Ca 1/2 dl flytande, valfri sötning

Så gör du:

10-BITAR

Botten:

  1. Mixa ihop alla ingredienser förutom kokosflingor i en matberedare tills det går ihop tillräckligt mkt för att kunna forma mellan fingrarna, men så det ändå är ite tuggmotstånd kvar.
  2. Strö ut kokosflingorna i formen och använd som ”ströbröd”
  3. Tryck ut degen jämnt i botten på formen. Jag brukar använda baksidan av en sked för att få det jämnt.
  4. Ställ in i frysen tills fyllningarna är klar.

Fyllningen:

  1. Mixa cashewnötter tills det nästan är på väg att bli smör. När det har rätt konsistens ska det enkelt gå att rulla till en liten boll. Tålamod, det kan ta en liten stund!
  2. Tillsätt tinade hallon, zest, juice, sötning och mixa till en så slät smet som möjligt.
  3. Tillsätt smält kokosolja och mixa igen.
  4. Ta fram pajbotten ur frysen och häll i fyllningen.
  5. Ställ in i frysen minst ett par timmar tills fyllningen stelnat helt.

Servering:

  1. Ta fram och ställ i kylen kvällen innan/på morgonen/ eller ca 2 timmar innan den ska serveras.
  2. Servera gärna med röda bär


Tips:

       Om det blir fyllning över:  spara gärna i ett glas, ställ in i kylen och toppa frukostgröten med dagen efter!

——————————————————-
Tipsa gärna dina vänner om den här hallonpajen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Suzy på Facebook: klicka här
För att följa receptets skapare Suzy på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Somrig pina colada-kladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x