Sök

Om

Hej,

Det är jag som är Vivi. Jag har varit en fixare sedan födseln och entreprenör sedan jag vid 8 års ålder började sälja makaron-broscher till granntanterna. ÄNTLIGEN, i och med Fixasjalv, får jag utlopp för mina största intressen: idébombning, kreativt skapande, filmning och redigering på en och samma gång. Tjoho!

Jag är född och uppvuxen i Göteborg- eller närmare bestämt förorten Kortedala, men har bott i Stockholm sedan år 2000 då jag fick ett TV-jobb som jag vid den tiden hade kunnat ge min högra arm för. Har sedan dess jobbat både bakom och framför kameran, med PR, marknadsföring och nu med content marketing och native advertising (när jag inte förbereder och spelar in mina fixiga filmer).

Min familj består av mina två goa och galet kreativa barn, Elmer nio år och Knut sex år. Jag är också särbo med min Anders och har två bonuskillar: Wilmer och Emil.

Fixasjalv är kulmen på allt jag älskar och lever för. Det inkluderar att pyssla med mina barn, experimentera fram nya glass-smaker, göra slime av coca cola och att få människor att le. Att inte bara testa en idé själv hemma i köket utan också ha möjlighet att förmedla den och inspirera andra.

Min förhoppning med Fixasjalv är att genom enkla fixa själv-videos & annan DIY-inspiration ta fram pysslaren, bagaren, snickaren och uppfinnaren i dig. Att du ska kunna upptäcka saker du älskar- och sedan Fixa dem själv! Min ambition är också att göra fixasjalv till ett skaparforum där du själv kan dela med dig av dina alster och tankar. Där vi byter erfarenhet och peppar varandra helt enkelt.

Jag hoppas att vi kommer att hänga mycket framöver.

/Vivi

Vivis favoriter fixasjalv

Mina Fixa själv-favoriter i skrivande stund

Piffiga blomkrukor
Roligt och enkelt sätt att piffa upp fönsterkarmen. 

Saftig melonpizza
Annorlunda och aptitretande sätt att servera frukt.

Jättestor hallon- lakritsklubba
När inte normalt är gott nog.

 

Elmers-favoriter-fixasjalv

Kort om Elmer
Klurig uppfinnare och enligt egen utsago framtida Nobel-pristagare med ”Det självfyllande kylskåpet” som bidrag. Hänger helst med huvudet i elektroniklådan i soprummet och älskar skrot, Minecraft och scouterna.

Elmers Fixa själv-favoriter i skrivande stund
Cola slime
"Läskigt, äckligt och gott. På samma gång".

Sandslottskaka
"Min födelsedagstårta. Alla tyckte att den var jättefin och god. Det var också roligt att äta med en spade"

Hallon- och lakritspannacotta
"Hallon/lakrits-skalle är min favoritgodis. Det var som att äta godis fast det inte var lördag"

 

Kort om Knut
Engagerad kakbagare och smakprovare med förkärlek för socker i allmänhet och hallon- och lakritsskallar i synnerhet. Sprallig, spontan och extremt generös. Älskar att pyssla, fånga insekter och att bygga Lego.

Knuts Fixa själv-favoriter i skrivande stund

Stekta fluffiga ägg
"De såg roliga ut och smakade både hårt och mjukt samtidigt"

Skakad glass
"Det var kul att kasta glassen till varandra. Jag trodde inte att det skulle bli riktig glass, men det blev det"

Grillkaka
"Elden blev verkligen jättefin. Vi grillade små marshmallows över värmeljuset. De smälte som när man grillar över en eld utomhus"

Se även
Gilla Fixasjälv på Facebook