Sök

Nyttig kakdeg att äta direkt ur skålen

Älskar du också kakdeg lite för mycket? Då är det här degen för dig! Riktigt nyttig och försvinnande god, passar utmärkt att äta upp direkt från skålen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

nyttig kakdeg
Foto: Anna Winér

Jag var så sugen på detta recept att jag till och med åt det till frukost en dag. Med lite solroskärnor och äppelbitar blev det en helt gudomlig start på dagen! Kan erkänna att jag var mätt nästan resten av den dagen. Den är riktigt mättande, men nyttig.

nyttig kakdeg
Foto: Anna Winér

Ingredienserna kan låta märkliga för att vara något en kakälskare skulle falla för men jag lovar dig: degen blir magisk! Dessutom kan du baka kakor på den också. Om du lyckas spara en bit av degen kan du grädda dem i ugnen till mjuka kakor, blir lite som munkar.

Skriv ut

Nyttig kakdeg

Du behöver:

  • Kakdeg:
  • 1 litet skalat äpple
  • 1 tsk gurkmeja
  • Några droppar citron
  • 1/2 banan
  • 1/2 dl nötsmör
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Tillbehör:
  • Hacka ner exempelvis kaksmulor i degen.

Så gör du:

En sats

  1. Mixa äpplet med bananen i en kastrull och koka till en slät äppelmos med gurkmeja och citrondroppar. 
  2. Låt mosen svalna något innan du mixar ihop det med övriga ingredienser.
  3. Ät degen som den är eller hacka ner exempelvis chokladkaka i smeten för att göra den ännu godare. Du kan även klicka ut smeten på bakplåtspapper till runda kakor och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15 min.

Allergi och dietanpassat recept

  • Inga animaliska produkter
  • Glutenfritt
  • Sockerfritt
kakor av nyttig kakdeg
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa inläggets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook