Sök

Supersnabb & lyxig lussefika med lusse -tarteletter

Fika till alla: Lusse -tarteletterna är som en riktigt lyxig och krämig lussebulle med extra allt, bakad på några minuter i mikron! Detta är nog ett av de mest magiska recept jag skapat till Fika till alla.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Lusse -tarteletter: FikaTillAlla

Snabbt & allergianpassat

Lussebullar tar lång tid att baka och kräver framförhållning. Så vad gör man om man är sugen på lussefika nu direkt och de man vill bjuda inte tål gluten, mjölk, är veganer och har diabetes? Jo man gör en lusse -tartelett! Så enkelt och snabbt, men helt galet gott.

Allergi och kost:

Inga animaliska produkter 

Glutenfritt

Nötfritt 

Sockerfritt

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Lusse -tarteletter: FikaTillAlla

Vinnande smakkombo!

Tarteletterna har en riktigt härlig kombinaten mellan olika smaker och konsistenser. I botten finns en mjuk och krämig pajdeg med saffran, ovanpå den ligger en riktigt söt och seg kolafyllning och överst hittar vi en fluffig och len vaniljtopping. Tillsammans blir det som en riktigt lyxig lussebulle!

Tips:

Tarteletterna fungerar utmärkt att förvara i kylen i flera dagar om du undviker att hälla på vaniljtoppingen. Vid servering kan du mikra tarteletterna svagt innan du lägger på toppingen och serverar dem direkt.

 

Skriv ut

Lussebulls -tarteletter

Du behöver:

  • BOTTEN
  • 1 dl vita kokta bönor
  • 1/2 mogen banan
  • 1/4 pkt saffran
  • FYLLNING
  • 5 färska dadlar
  • 1 msk neutral kokosolja
  • TOPPING
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Så gör du:

2 portioner

Botten:

  1. Mixa alla ingredienser till bottnen. Tryck ut degen i två mikrosäker skålar och mikra på full effekt i ca. 1 minut och 30 sekunder.
  2. Låt svalna.

 
Fyllning:

  1. Blötlägg dadlarna till fyllningen genom att hälla kokande vatten över dem
  2. Häll av vattnet från dadlarna, kärna ur dem och mixa dem med övriga ingredienser till fyllningen.
  3. Bred ut fyllningen ovanpå degen i skålarna.

 
Topping:

  1. Vispa kokosgrädde med vaniljpulver att toppa lusse -teletterna med. Servera!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook