Sök

Glutenfria, sockerfria & veganska lussebullar på 15 min!

Fika till alla: Om man vill baka lussebullar utan mjöl, mjölk, jäst och socker: vad gör man då? Jo, mitt magiska lusserecept! Dessutom bakar du dem på endast 15 minuter och utan jäsningstid.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Lussebulle: FikaTillAlla

Saftiga & krämiga

Vanliga lussebullar tar tid att göra och blir lätt torra bara efter någon dag. Bullarna som jag har skapat ett receptet på här är motsatsen! Riktigt krämiga och saftiga fast man förvarat dem i kylen i flera dagar. Dessutom behöver man knappt någon framförhållning till lussefikan då du enkelt bakar dem på ca 15 minuter.

Lussebulle: FikaTillAlla

Bullarna är mycket kompaktare än vanliga lussebullar vilket ger dem sin saftiga och krämiga konsistens. Jämför man vanliga lussebullar med sockerkaka skulle jag säga att dessa är lite mer som kladdkaka. Men, det är just det som gör dem så himla smarriga!

Lussebulle: FikaTillAlla

Drömlik deg

Nog för att bullarna är riktigt goda, men även degen är underbar att mumsa i sig direkt från skålen. Vilket är helt okej att göra med gott samvete då den både är hälsosam och inte ger dig ont i magen.

Lussebulle: FikaTillAlla

Tips:

Bullarna är godast lite ljumna, så har du förvarat dem i kylen kan du med fördel värma dem lite i ugnen eller mikron innan servering.

 
Allergi och kost:

Inga animaliska produkter 

Glutenfritt

Nötfritt

Sockerfritt

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Skriv ut

Nyttiga lussebullar

Du behöver:

  • 1 litet skalat äpple
  • Några droppar citron
  • 1/2 mogen banan
  • 1/2 dl neutral kokosolja
  • 1/2 pkt saffran
  • 2 dl vita kokta bönor
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • Russin

Så gör du:

1 sats

  1. Mixa äpplet med bananen i en kastrull och koka till en slät äppelmos med några citrondroppar.
  2. Låt moset svalna något innan du mixar ihop det med övriga ingredienser.
  3. Ät degen som den är eller klicka ut smeten på bakplåtspapper till lussebullar, garnera med russin och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15 min.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook