Sök

Nyttiga cheesecakefyllda äpplen

Underbart söta och krispiga äpple fyllda med len kaneldoftande cheesecakefyllning. Hur underbart är inte det! Speciellt när man kan äta dem till frukost. Toppa med hackade nötter och nötsmör så blir äpplena helt oemotståndliga!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Detta recept funkar helt utmärkt både till en lyxig frukost, mellanmål, fika eller dessert. Jag brukar baka dem en stund innan jag ska servera dem så de hinner svalna lite. Cheesecakesmeten behöver även lite tid att stelna efter att den varit i ugnen.

cheesecakefyllda äpplen

Tänk på:

Hur länge äpplena behöver vara i ugnen beror på storlek och hur mycket fruktkött du gröpt ur. Testa med en provsticka då och då. Bakas de för länge spricker äpplena och blir mosiga.

cheesecakefyllda äpplen

Allergi och kosthållning:

  • Mjölkfria
  • Glutenfria
  • Sockerfria
  • Vegetariska
Skriv ut

Cheesecakefyllda äpplen

 

Du behöver:

  • 3 äpple
  • 1 dl växtbaserad kvarg
  • 1/4 banan
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk kanel
  • 4 krm kardemumma
  • Några droppar citron
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk vatten
  • Garnering:
  • Hackade nötter
  • Nötsmör

Så gör du:

3 stycken

  1. Gröp ur äpplena, släng kärnhuset men spara det fina fruktköttet i en kastrull.
  2. Mixa ihop kvarg, banan, äggvita, kanel och kardemumma.
  3. Fyll äpplena med smeten och baka dem mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min.
  4. Mixa under tiden fruktköttet från äpplena, som du sparade i en kastrull, med några droppar citron, gurkmeja och vatten till en slät äpplesås. Koka upp. 
  5. Låt äpplena svalna innan du garnerar dem med hackade nötter, äppelsåsen och ringlar över lite nötsmör.
cheesecakefyllda äpplen

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook