Oboybollar som på café

Söta och krämiga med perfekt chokladsmak. Tro det eller ej, men jag har lyckats fixa helt oemotståndligt goda chokladbollar av bara 3 ingredienser. Låt mig presentera O´boy-bollarna!
I samarbete med O´boy 

Låt oss vara realistiska. När man bakar med barn vill man ofta hålla det enkelt. De här O´boy-bollarna är förmodligen det enklaste man kan baka. Bara tre ingredienser (och självklart ingen ugn) och som om inte det vore nog blir de oemotståndligt goda. Frågar man Knut så smakar de som chokladbollarna på café, och jag tycker att det stämmer bra.

oboybollar-1-jpg.jpg

Jag har sedan länge bytt ut en del av kakaon i mina chokladbollar mot O´boy (se exempelvis i min populära chokladbollspizza).

Den här gången tog jag receptexperimentet ett steg längre och bytte ut hela tre ingredienser, socker, kakao och vaniljsocker, mot O´boy. Jag var ärligt talat lite skeptisk från början. Jag resonerade som så att om det nu skulle funka, varför har ingen annan gjort det tidigare?

oboybollar-7-jpg.jpg

Och det kan man ju verkligen fundera över. För de blev verkligen magiskt goda (kolla in Knut på bilden här ovanför). Jag antar att någon måste vara först att prova och den här gången var det jag.

oboybollar-4-jpg.jpg

Som på café
Som vanligt när jag tar fram nya recept har jag några knep för att få till ”det där lilla extra”. Förutom O´boyen så är en av hemligheterna den här gången att jag körde ”visp-tricket”. Det betyder att jag vispar smeten med elvisp och på så vis slår sönder en del av havregrynen. På det sättet blir de sådär perfekt krämiga och smakrika. Förmodligen anledningen till att  Knut tycker att de smakar som chokladbollarna på café. Elvispem är naturligtvis inget måste, men det gör dem extra krämiga.

oboybollar-5-jpg.jpg

O´boy-bollar

Du behöver:

  • 250 g rumsvarmt normalsaltat smör
  • 2,5 dl O´boy
  • 8 dl havregryn
  • Ev. 1-2 dl pärlsocker eller kokosflingor

Så gör du:

20-25 bollar eller en O´boybollstårta med cirka 8-10 bollar på

Smet:

  1. Börja med att vispa smör och O´boy med elvisp.
  2. När krämen är fluffig tillsätter du havregryn och fortsätter vispa med hög hastighet. Den färdiga smeten ska vara lite kladdig, men du ska kunna rulla bollar.


O´boy-bollar:

  1. Rulla smeten till 20- 25 bollar, beroende på hur stora du vill ha dem.
  2. Häll ev. upp pärlsocker/kokos i en djup tallrik och rulla bollarna i garneringen.
  3. Ät minst en på stående fot (men passa dig. Innan du vet ordet av har du ätit fem).


O´boy-bollstårta:

  1. Ta 2/3 av smeten och tryck ut den i en springform, 10-15 cm i diameter (ju mindre form, desto högre tårta).
  2. Ställ den kallt så att den stelnar (tips: den stelnar på ett kick i frysen).
  3. Rulla under tiden små bollar av resterande smet och rulla dem i pärlsocker/kokos.
  4. Ta ur O´boy-bollsbottnen ur springformen och rulla kanterna i pärlsocker/kokos.
  5. Garnera tårtan med de sockersöta O´boybollarna.
  6. WOW!

FYRA ANDRA INGREDIENSSMARTA O´BOY-RECEPT
1. Supersnabba O´boy-bullar
2. Knaprig O´boy-granola
3. Varm O´boy- som kladdkaka
4. Festlig O´boy-cheesecake

oboybollar-6-jpg.jpg

Förvaring
Bollarna förvaras bäst i en tätslutande burk i kylskåpet. De går också bra att frysa. Tårtan kan förvaras i kylskåp utan plast ett par dagar om du har svårt att täcka den, men den måste tina lite i rumstemperatur innan servering om du vill få tillbaka den krämiga konsistensen. 

oboybollar-2-jpg.jpg

 
——————————————————-
Tycker du att de här O´boy-bollarna verkar goda? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fem roliga och enkla aprilbus

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x