Sök

Nyttiga nötpannkakor till lyxfrukost

De här saftiga och krämiga pannkakorna med len chokladkräm är riktigt smarriga och nyttiga! Då de är enkla och snabba att laga är frukosten eller mellanmålet aldrig långt borta när hungern kommer.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

nyttiga nötpannkakor till frukost
Foto: Anna Winér

Receptet räcker till en portion och går fint att mixa ihop och förvara i kylen en stund innan man vill steka pannkakorna. Även chokladkrämen går bra att förbereda och förvara i kylen tills det är dags att äta.

nötpannkakor
Foto: Anna Winér

Fler nyttiga och ljuvliga recept
Se alla recept inom temat lyxfrukost här!
Jag lovar att du inte kommer ha en enda tråkig frukost framöver.

Allergivänligt recept
Receptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt. Du byter då lätt ut ägget mot 1 tsk bakpulver. Jordnötssmöret går även att byta ut mot valfritt annat nötsmör vid exempelvis allergi. Att rosta och mixa valfria nötter och frön till ett smör blir minst lika bra. Även hasselnötssmör och mandelsmör funkar fint.

 

Skriv ut

Nötpannkakor

Du behöver:

  • Pannkakor:
  • 1 dl vita bönor
  • 1 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • eller
  • 1 ägg
  • 1 msk jordnötssmör
  • Chokladkräm:
  • 1 dl växtbaserad kvarg
  • 1 msk kakao
  • Eventuell sötning efter smak

Så gör du:

En portion

  1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
  2. Stek plättar eller pannkakor av smeten i ett järn med olja eller smör.
  3. Blanda ihop kvarg med kakao och sötning.
  4. Servera pannkakorna med chokladkrämen.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

nötpannkakor till frukost
Foto: Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook