Sök

Nyttig pepparkaksdeg perfekt att äta direkt ur skålen

Fika till alla: Nu kan vi äntligen frossa i pepparkaksdeg utan att få ont i magen! Detta receptet är både enkelt och nyttigt. Bäst av allt är att den kan ätas av både den som vegan, diabetiker eller glutenintolerant.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Pepparkaksdeg: FikaTillAlla

Deg eller kanske även pepparkakor?

Den här pepparkaksdegen är god att mumsa på direkt från skålen, men den går även himla bra att baka pepparkakor på! Kakorna blir lite mjukare än vanliga pepparkakor om man inte gräddar dem tillräckligt. Det gäller dock att hålla ett vaksamt öga på dem i ugnen då de precis som vanliga pepparkakor lätt bränns om de är inne för länge.

     Bakverken för Fika till alla som efterliknar välkända varianter, så som denna pepparkaksdegen, är inte som originalen. Man måste bara vara öppen för att de inte kommer vara exakt som de bakverken man är van vid då andra ingredienser använts.

Pepparkaksdeg: FikaTillAlla

Fler recept

Förutom att äta degen som den är, eller baka pepparkakor på den, kan man använda receptet till ett flertal av våra andra bakverk under kategorin Fika till alla.

Jag brukar till exempel smula några pepparkakor över tårtan som du hittar här: Superenkel pepparkakstårta

I receptet Pepparkakssandwich med vaniljglass använder jag även den här pepparkaksdegen till bottnarna.

Pepparkaksdeg: FikaTillAlla

Allergi och kost:

Inga animaliska produkter 

Glutenfritt

Nötfritt

Sockerfritt

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Skriv ut

Nyttig pepparkaksdeg & kakor

Du behöver:

  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 färsk dadel
  • 1/2 msk neutral kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk pepparkakskrydda

Så gör du:

1 liten sats

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till pepparkaksdegen och ät den som den är, eller baka pepparkakor av den genom att följa nedanstående moment.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut platta kakor med pepparkaksformar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Pepparkaksdeg: FikaTillAlla

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook