Sök

Superenkel pepparkakstårta med lingon

Fika till alla: Denna läckra tårtan med saftiga pepparkaksbottnar och krämig lingonmosse bakar du på bara 4 ingredienser plus lite lingon och kryddor. Den är dessutom helt fri från animaliska produkter, gluten, socker och nötter!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Pepparkakstårta: FikaTillAlla

Snabb & smarrig
Pepparkakstårtan är himla enkel och snabb att baka. När du mixat ihop smeten till bottnarna är det bara att vänta medan ugnen gör sitt! Moussen går sedan snabbt och lätt att mixa ihop med en stavmixer när det är dags att servera tårtan.

Tips:

  • Tårtan är riktigt god att toppa med lite extra lingon och pepparkakssmulor. Recept på pepparkakor som är veganska, glutenfria och sockerfria hittar du här.
  • Har du lagt ihop tårtan med moussen bör den serveras och ätas direkt. Moussen blir lätt lite grå och tappar sin smak om den förvaras länge i kylen.
Pepparkakstårta: FikaTillAlla

Konsistens & smak

Som flera av mina vänner sa när de smakade tårtan är bottnarna mer som kladdkaka i konsistensen än som sockerkaka. Tårtan blir därför mycket krämig och saftig, dock även mättande! 

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Pepparkakstårta: FikaTillAlla

Bakverk både för fika & frukost

Tack vare de nyttiga ingredienserna i receptet hade jag utan tvekan även kunnat servera tårtan till en lyxig frukost eller brunch. Den är lite matigare i sitt utförande vilket gör den perfekt när man både är lite hungrig men även sugen på fika.

Läs mer om varför och hur du kan baka med de olika ingredienserna här!

Skriv ut

Pepparkakstårta

Du behöver:

  • BOTTNAR
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2 mogna bananer
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • LINGONMOUSSE
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 mogen banan
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1 dl tinade lingon

Så gör du:

8 portioner

Bottnar:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa två stycken springform med en diameter på 10 cm.
  2. Mixa alla ingredienserna till bottnarna och fördela smeten i de två formarna. 
  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 30 min. Testa med en provsticka.
  4. Tag ut formarna och låt bottnarna svalna innan du stjälper upp dem och delar dem på tjockleken till totalt fyra bottnar.

 
Lingonmousse:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till moussen och ställ den i kylen för att stelna något. 
  2. Fördela moussen mellan bottnarna och servera tårtan direkt.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook