Sök

Äkta popcornpaj med chokladfyllning

Nu är den äntligen här, den riktiga popcornpajen! Glöm fejkvarianterna som bara innehåller popcorn som dekoration på toppen. Nu har vi bakat med popcorn på RIKTIGT.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

popcornpaj
Foto: Anna Winér

En popcornpaj ska ha popcorn som huvudingrediens, ha en härlig kombination av segt och frasigt och gärna innehålla både salt och choklad som gifter sig så underbart. Saltet från popcornen förhöjer nämligen den härliga chokladsmaken, så glöm inte att salta popcornen innan du börjar baka. 

popcornpaj med chokladfyllning
Foto: Anna Winér

Nyttig och smarrig
Pajen är närmst inpå hälsosam också, spana in ingredienserna! Blev själv väldigt förvånad när jag åt pajen: den smakar så mycket onyttigare än vad den är. Men lite bönor, kvarg, banan och popcorn har jag aldrig hört ska vara fel, tvärtom.

Skriv ut

Popcornpaj

Du behöver:

  • Pajdeg:
  • 1/2 dl malda popcorn
  • 1/2 dl vita bönor
  • Fyllning:
  • 2 dl krossade popcorn
  • 1/2 banan
  • 1/2 dl växtbaserad kvarg
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Eventuell sötning efter smak

Så gör du:

En portion

  1. Mixa popcorn i en mixer så du får 1/2 dl malda popcorn.
  2. Skölj bönorna och mixa dem tillsammans med de malda popcornen. 
  3. Tryck ut degen i en form och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
  4. Mixa undertiden banan, kvarg, kakao och bakpulver till fyllningen. 
  5. Dela popcornen till fyllningen i mindre bitar och blanda ner i smeten.
  6. Tag ut formen från ugnen och häll på fyllningen och strö över lite extra popcorn.
  7. Grädda mitt i ugnen ytterligare 25 min på 200 grader för att få en krämig fyllning. Grädda längre om du vill ha den fastare.
popcornpaj
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook