Sök

Sötaste frukosten värdig en prinsessa

Föreställ dig en vanlig prinsesstårta fast mycket nyttigare, då har du en prinsess -bowl. Tårtbottnar med touche av ljuvlig kardemumma, sötsyrlig hallonkräm, fluffig cashewgrädde, len vaniljkräm och toppad med söta färgglada bollar. Hur underbart?

Ska du servera något rikigt imponerande, som samtidigt är hälsosamt- då ska du testa en prinsess- bowl. Låt dig inte avskräckas av de många lagren. Den är lite pillig, men resultatet är värt pillet tusen gånger om. 

Foto: Anna Winér

Varför inte servera prinsessbowlen istället för prinsesstårta till födelsedagen? Till skillnad från Födelsedagstårtan, som ofta brukar oftast dyka upp på eftermiddagen, passar den här ypperligt redan på morgonen. Lika nyttig som en helt vanlig frukost men så oemotståndligt söt och god!

 

PASSAR DE FLESTA
Den här krämiga söta prinsess bowlen är både glutenfri och laktosfri. De är dessutom helt utan animaliska ingredienser och vitt socker och passar således de flesta.

Här är sju andra recept som passar de flesta.

MAGISKA MUSLIBARS. Krispiga och härligt jordnötsmumsiga

LJUVLIGA KOKOSBARS. Som en nyttigare version av Bounty

FRUKT OCH BÄRREMMAR. 0 % socker

NYTTIG BANANKOLA. Bara en ingrediens (gissa vilken?)

KRÄMIG AVOKADOGLASS. Som knappt smälter.

HEMLIGA CHOKLADBOLLAR. Chokladbollar med hemlig ingrediens

KANELBULLEGLASS. Glass som smakar kanelbulle

GRÖTGLASS. Gröt- fast i glassform

 

Skriv ut

Supersöt prinsess bowl

Du behöver:

  • TÅRTBOTTNAR
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk Växtbaserad kvarg, ex Alpro Go On Naturell
  • ¼ banan (ca 30 g)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm kardemumma
  • CASHEWGRÄDDE
  • 1 dl cashewnötter
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk dadelsirap
  • CHIASYLT
  • ½ msk chiafrön
  • 1 dl mosade hallon
  • VANILJKRÄM
  • 1/2 dl växtbaserad kvarg, ex Alpro Go On Naturell
  • 1 tsk sötning (dadelsirap)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • DEKORATIONER
  • 40 g kokta vita bönor
  • 1 dadel
  • 1 msk kokosolja
  • Några droppar vardera röd, grön och gul hushållsfärg

Så gör du:

TVÅ PORTIONER

Tårtbottnar:
1. Mixa alla ingredienser till tårtbottnarna i en matberedare.
2. Häll upp smeten i en liten ugnsform och grädda mitt i ugnen på 180 oC i ca 30 min.
3. Låt kakan svalna helt och dela den på tjockleken till önskat antal tårtbottnar.

Cashewgrädde:
1. Mixa cashewnötter, vatten och vaniljpulver till en fluffig grädde. Mixa även med eventuell sötning.

Chiasylt:
1. Mixa chiafrön med hallon.
2. Ställ i kylen minst 1 timme för att svälla.

Vaniljkräm:
1. Koka upp alla ingredienser utom vaniljpulvret till vaniljkrämen i en kastrull.
2. Ta bort kastrullen från spisen och blanda i vaniljpulvret när krämen svalnat.

Bollar som dekorationer:
1. Mixa ihop alla ingredienser till dekorationerna
2. Dela degen i tre delar. Mixa de olika delarna med röd, grön och gul hushållsfärg.
3. Forma små bollar av degarna. 

Montering:
1. Varva tårtbottnar med cashewgrädde, chiasylt och vaniljkräm i en skål.
2. Avsluta med cashewgrädde och toppa med bollarna

ARTIKEL OCH RECEPT
Artikel och recept är skapat i gott samarbete med Anna Winér.
Se mer av hennes kreativa verk på hennes Instagram: anna_winer

Nyttig prinsesstårta i skål. Det är hur jag skulle beskriva den här ljuvligt pastelliga skapelsen.

-------------------------------------------------------
Tipsa gärna dina vänner om den här supersöta prinsess-bowlen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook