Sök

Pyssel och fina julklappar- i ett

Att komma på roligt julpyssel att göra med barnen kan vara svårt. Här tipsar jag om tre pyssel som på köpet ger påhittiga och roliga paket.

Pyssel och fina julklappar- i ett
I SAMARBETE MED LIDL SVERIGE- JULEN ÄR FÖR ALLA

I samarbete med Lidls julkampanj ”Julen är för alla” har jag den stora förmånen att få dela med mig av två tips för en mysig och stressfri jul. 

Mitt första tips var ljuvlig (och julig) glögg-glass med bara fyra ingredienser. Ett måste att prova om du vill uppgradera den klassiska glöggen.

TRE TYPER AV INSLAGNINGAR
Idag vill jag tipsa om tre roliga och enkla paketinslagningar som du med fördel kan göra tillsammans med barnen. Låt dem piffa egna julklappar så pyntar du dina. Glöm bara inte att slå in klapparna innan ni sätter igång om de är till barnen :-) 

TVÅ JULKLAPPSPAPPER I ETT
I det här fallet ville jag ha enfärgade papper, men det gör du såklart som du vill. Jag tog helt enkelt baksidan uppåt och fick på det sättet två varianter av ett paketpapper.

1. TILL DEN PYSSLIGA

Toppa paketet med något pyssligt, som ett tredimensionellt vinterlandskap. Granen är mycket enklare att fixa än vad mottagaren av paketet kommer att tro. Ett perfekt pyssel alltså.

1

Klipp ut två likadana pappersgranar i fina färger. Ett tips är att göra en som du använder som mall för de andra.

2

I den ena klipper du en skåra från stammen och uppåt. Stanna på mitten. I den andra granen klipper du från toppen och neråt. Stanna även där på mitten.

3

Häkta fast granarna i varandras skåror så får du en tredimensionell gran.

4

Klipp ut en stjärna som du fäster på toppen. Limma fast granarna och en urklippt sjö på pappret och du har ett fint vinterlandskap.

2. TILL GOTTEGRISEN

Skapa vacker konst av godis. Rudolf har ett tacksamt ansikte att imitera. Polkagriskäppar blir perfekta som horn och eftersom de är inplastade kan de dessutom ätas upp när julklappen är öppnad.

1

Förbered så att du har alla delar till Rudolfs ansikte.

2

Limma på alla delar till ett fint Rudolf-ansikte.

3

Skriv eller stämpla något trevligt och juligt meddelande.

3. TILL DEN LEKFULLA

Använd fantasin och dekorera med små leksaker. Kritor, små plastdjur, leksaksbilar eller spelkort. Alternativen är många. I det här fallet valde jag att dekorera med en av bilarna i själva paketet. Det blir lite extra busigt.

1

Ta ut en av bilarna ur paketet.

2

Klipp ut en väg och vita vägstreck som du klistrar på det inslagna paketet.

3

För ett extra juligt paket, snöra fast en julgran på biltaket. Här tog jag en topp från en snöig bordsgran. 

4

Voila: ett perfekt paket till någon lekfull person.

TIPS: 25 FÄRGGLADA RITPAPPER
Det här ritblocket som innehåller 50 papper i 25 olika kulörer är en favorit hos oss. Perfekt för pyssel där man ofta bara vill ha några papper av varje färg och väldigt prisvärt om man jämför med att köpa styckvis i någon hobbyaffär.

VINN PRESENTKORT FÖR 18.000 KRONOR
Du vet väl att Lidl har massor av pyssel och leksaker så att du både kan pynta och fylla dina paket? Just nu har Lidl en tävling där de tävlar ut presentkort till ett sammanlagt värde av 18.000 kronor. Kolla in här för mer information.

FLER ROLIGA JULPYSSEL
För fler enkla och roliga julpyssel: kolla in nedan: 

JULKORT
Fixa egna julkort 

LUSSEKATTSMÖSSA
Sticka en lussekattsmössa

JULGRANSTRÖJA
Bli julens stjärna. Fixa en julgranströja

JULIGA MÅLARBILDER
Gratis prints. 7 roliga julbilder att skriva ut.

 

--------------------------------------

Tycker du att den paket- och pysseltipsen verkar roliga? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook