Sök

Nyttiga och festliga pannkakor med hallon och saffran

Saftiga saffranspannkakor med härlig hallonmousse: det blir en riktig sommarhit! Med bara tre ingredienser och smaksättning lagar du dessa nyttiga veganska pannkakorna, redo att serveras på 10 min!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

saffran pannkaka
Foto: Anna Winér

Receptet går bra att laga och förvara i kylen i flera dagar. Pannkakorna blir faktiskt ännu lite mumsigare om de får stå och mjukna ihop sig lite. Att du kan tillaga dem lång tid innan gör pannkakstornet helt perfekta vid kalas då man har mycket att göra samma dag. Du kan då lätt trolla fram dessa ifrån kylen på ett kick!

saffrans pannkaka
Foto: Anna Winér
Skriv ut

Saffran-pannkis

Du behöver

  • Pannkakor:
  • 1/2 dl vita bönor
  • 1/2 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 paket saffran, knappt
  • Hallonmousse:
  • 1/2 dl vita bönor
  • 1/2 banan
  • 1/2 dl växtbaserad kvarg
  • 1/2 msk kokosolja
  • 8 hallon
  • Garnering:
  • 16 hallon

Så gör du

En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 4 pannkis-torn

  1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
  2. Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till moussen och ställ den i kylen för att stelna lite.
  4. Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med moussen och hallon. Servera!

Ett recept för alla att älska:

  • Inget gluten
  • Inga animaliska produkter
  • Sockerfritt

Fler pannkakstorn hittar du här!

saffran pannkaka
Foto: Anna Winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook