Sök

Nyttig saffranskaka -4 ingredienser

Fika till alla: Krämig och nyttig kaka med saffran och syrliga bär som du lagar på få och enkla ingredienser! Dessutom riktigt lätt att baka så även barnen kan göra en själv.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Saffranskladdkaka: FikaTillAlla

Bananen och bönorna i receptet ger kakan dess krämiga och saftiga konsistens. Bananen tillför även sötma som gifter sig riktigt bra med saffranet. Ingen som jag än så länge bjudit kakan på har kunnat gissa rätt på vilka ingredienser den består av, förutom saffran. De har inte gissat att den är hälsosam och nyttig heller, vilket den verkligen är!

Saffranskladdkaka: FikaTillAlla

Kakan är glutenfri, innehåller inga animaliska produkter, socker eller sötningsmedel. Den är även nötfri och innehåller inga spannmål. Det är helt enkelt en galet bra kaka att duka fram vid kalas eller bjudningar då det eventuellt finns behov av många olika specialkoster.

     Den passar även fint till den lyxiga frukosten eller brunchen tack vare sin nyttigare kakaktär.

Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Saffranskladdkaka: FikaTillAlla

Tips:

  • Kakan klarar sig fint att förvaras i kylen i flera dagar utan garnering. Den kan bli lite gråare i färgen men är den är lika krämig och god.
  • Även ifall saffran är typiskt för julen så passar den här kakan himla fint även på sommaren, om man gillar saffran. Då kan man passa på att dekorera kakan med alla färska bär som har säsong! Bären jag använder till kakan på vintern hittar jag i frysdisken, men de är himla goda de med.
Saffranskladdkaka: FikaTillAlla
Skriv ut

Saffranskaka

Du behöver:

  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 mogen banan
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 pkt saffran
  • Garnering:
  • Kokosgrädde
  • Vaniljpulver
  • Hallon
  • Blåbär

Så gör du:

4 portioner

Bottnar:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en springform med en diameter på 10 cm.
  2. Mixa alla ingredienserna till kakan och fördela smeten i formen. 
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Testa med en provsticka.
  4. Tag ut formarna och låt dem svalna innan du stjälper upp kakan. Serverar den med kokosgrädde uppvispad med vaniljpulver och bär.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Saffranskladdkaka: FikaTillAlla

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook