Sök

Valborgskaka med ätbar majbrasa

Att gå till majbrasan är en stående tradition för många på Valborg. Nu kan du ta traditionen ett steg längre och servera din egen majbrasa. På efterrätten. Toppa favoritkakan med en ätbar majbrasa, gjord på bara två ingredienser.

Se videon nedan

Inför Valborg förra året knåpade Elmer, Knut och jag fram en kaka inspirerad av majbrasan. Kakan blir som ett konstverk där majbrasan bokstavligen är ljuspunkten. Basen är helt enkelt din favoritkaka- hembakad eller köpt. Själv slängde jag ihop en kladdkaka. Enkel att baka och en favorit hos både vuxna och barn.

 

ELDLÅGOR AV SMÄLTA KARAMELLER
Elden är gjord av bara en ingrediens: krossade hårda karameller i eld-färger som jag strödde ut på bakplåtspapper och skjutsade in i ugnen i cirka 10 minuter (De jag använde heter "Italienska karameller" och köptes på lösvikt på Coop). När karamellerna hade smält gick det smidigt att forma eldvirvlar och när godissmeten hade svalnat var det enkelt att bryta ”flammor” i olika storlekar. Jag vill dock utfärda en liten varning om att flammorna kan bli väldigt vassa, så ta det försiktigt och låt inte riktigt små barn göra det.

VÄRMELJUS I MITTEN
Runt elden placerade jag ut rull-rån som ska imitera stockar. I mitten av brasan placerade jag ett vanligt värmeljus (på ett plastlock för att inte stearinen skulle hamna på kakan). Vill du hellre ha batteridrivna små stearinljus går det också bra.

¨

Tycker du att det här var en rolig idé? Dela gärna med dig av min film om du vill sprida lite Valborgsvärme. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

--------------------------------------

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook