Sök

Första året med Fixa Själv

För ett år sedan fanns inte Fixa Själv. Och nu är det en sådan naturlig del av mitt liv att jag kan jag knappt komma ihåg tiden innan. Nedan har jag valt ut sex höjdpunkter från mitt första år som fixare.

För EXAKT ett år sedan, 1 januari 2016 fick jag en stark vision om att 2016 skulle bli något alldeles extra.

Jag hade haft ett jobbigt 2015 med utmattningssyndrom och bestämde mig för att gå på min magkänsla, lägga ner all energi på att förverkliga det som skulle dyka upp och framför allt våga go with the flow.

Det som visade sig ”dyka upp” var Fixasjalv. En idé som sprang ur en längtan efter att göra något eget, något kreativt där jag får utlopp för alla galna idéer som ideligen poppar upp.

Nedan har jag valt ut sex höjdpunkter från mitt första år som fixare.

Men först några tack. Jag vill tacka min något naiva övertygelse som säger ”hur svårt kan det va?”, men framför allt ER- mina fantastiska tittare/läsare/följare som kommer med glada tillrop och alltid har ett glad emoji till övers.

SEX HÖJDPUNKTER FRÅN ÅRET

1. MIN FÖRSTA FILM
Min första film- bag in box-ägget publicerades vid påsk. Jag hade lagt ner 20 timmar på att göra filmen och var supernervös för att ingen skulle kolla. Så döm om min glädje och förvåning att den skulle ses hela 23.000 gånger! Kaninöronen till trots.

Den ser ganska annorlunda ut jämfört med mina nuvarande filmer. Dessutom pratar jag i början. Lite skämskudde på den.

2. TV4 MORGONSOFFAN
Mitt under semestern blev jag uppringd av en redaktör från TV4 som hade sett mina filmer och ville att jag skulle sommarlovspyssla i Morgonsoffan. Det var bara att sätta sig på tåget till Stockholm och åka rakt till studion. Sammanlagt fick jag ock Knut tre härliga pysselstunder i Nyhetsmorgon under hösten.

1. Sommarlovspyssel med supermjuk lera och skakad glass

2. Årets jultröja i form av en julgran och adventskalenderpyssel

3. Julkort och juliga godsaker med få ingredienser

4. ER!
När jag lanserade min första film i slutet på mars hade som målsättning att ha 10.000 följare på Facebook vid jul. För mig var det väldigt högt siktat och Instagram hade jag inte ens börjat tänka på. Och här sitter jag idag med 43.000 följare på Facebook och nästan 4000 på Instagram. Ordet ”tack” räcker inte. Ni är underbara!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

5. MILJONREKORD
Med över 1.2 miljoner tittningar och över 10.000 interaktioner är min Snickerskladdkaka där man kan skriva ut ett gigantiskt gratis Snickerspapper den film som har gått ABSOLUT bäst. Förutom att jag fortfarande är helt överväldigad över genomslaget är det också den som fick mig att våga gå ner till halvtid på mitt ”vanliga” jobb och våga satsa på att översätta min passion till arbete.

Det är helt uppenbart att ni gillar kladdkakor. Om man kollar på topp 5-listan över mest sedda filmer är 4 av 5 filmer roliga kladdkakerecept. Fler sådana utlovas under 2017. Jag har redan flera på gång.

Topp 5, mest sedda Fixasjalv-filmer
1. Underbar Snickerskladdkaka: (1.2 miljoner visningar)
2. Magisk Kanelbullekladdkaka (816.000 visningar)
3. Muggkladdkaka med Nutella (717.000 visningar)
4. Galen Balleringa-kladdkaka (381.000 visningar)
5. Supermjuk lera- bara två ingredienser (235.000 visningar)

 

5. BRIS
Under hösten fick jag en förfrågan från Bris om att sprida deras kampanj för att uppmärksamma lanseringen av @Brisbot- en chattfunktion för utsatta barn och ungdomar. För mig var det självklart att ställa upp, men långt ifrån självklart att berätta så utelämnande om min egen uppväxt som jag gjorde. Idag är jag glad över det. Mycket tack vare ert stöd och alla de fina ord jag fick i samband med det.
Här kan ni läsa mitt inlägg

5. SAMARBETEN
Sist, men absolut inte minst vill jag tacka och uppmärksamma Fazer Sverige och Lidl Sverige som har varit mina två första samarbetspartners. Ända sedan starten har jag varit tydlig med att jag endast kommer att samarbeta med företag som jag genuint gillar och vars produkter passar in i mina filmer (läs mer om det här). Tack för den kreativa frihet jag fått Fazer och Lidl. Det här har vi gjort bra.

Mina personliga favoriter är Ljuvliga Geisha-kakor med bara fyra ingredienser och krämig glögg-glass med kardemumma.

 

Med denna lilla årskrönika vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År. Jag vill vill också uppmuntra er att tro på er själva och våga kasta er ut. Har ni en dröm ni när, låt 2017 vara året ni förverkligar den!

För egentligen: ”Hur svårt kan det va?”

KRAM ❤️

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook