Följ receptets skapare Anna på instagram >>
10 minuter sen är äggkopps-bakelserna klara! Glutenfria, veganska och utan tillsatt socker så de funkar för många! Baka dem till frukost och överraska någon som fyller år kanske? Eller lyxa till vilken eftermiddag som helst!
Äggkopps-bakelser
4 st
Detta behöver du
Kaka:
- 1 dl mosad grön banan
- 0,75 dl nötsmör
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm fiberhusk
Marsipan:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk fibersirap
- ev. vatten
- Valfri livsmedelsfärg
Servering:
- Jordgubbar
Så gör du
- Kaka:
- Mixa alla ingredienser slätt och fördela i äggkoppar som tål mikro eller ugn.
- Mikra dem (en och en) ca 1 minuter på 800W eller grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10 minuter.
- Marsipan:
- Mixa samman ingredienserna till marsipanen med vald färgsättning. Tillsätt eventuellt vatten tills du får en formbar marsipan. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Tryck till dem så de blir kupolformade.
- Servering:
- Placera en jordgubbe på varje muggkaka. Spritsa grädde runt jordgubben och täck med marsipankupolen.
