Snabba äggkopps-bakelser

10 minuter sen är äggkopps-bakelserna klara! Glutenfria, veganska och utan tillsatt socker så de funkar för många! Baka dem till frukost och överraska någon som fyller år kanske? Eller lyxa till vilken eftermiddag som helst!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

10 minuter sen är äggkopps-bakelserna klara! Glutenfria, veganska och utan tillsatt socker så de funkar för många! Baka dem till frukost och överraska någon som fyller år kanske? Eller lyxa till vilken eftermiddag som helst!

Äggkopps-bakelser

4 st

Detta behöver du

Kaka:

  • 1 dl mosad grön banan
  • 0,75 dl nötsmör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm fiberhusk

Marsipan:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk fibersirap
  • ev. vatten
  • Valfri livsmedelsfärg

Servering:

  • Jordgubbar
Vegansk grädde

    Så gör du

    1. Kaka:
    2. Mixa alla ingredienser slätt och fördela i äggkoppar som tål mikro eller ugn.
    3. Mikra dem (en och en) ca 1 minuter på 800W eller grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10 minuter.
    4. Marsipan:
    5. Mixa samman ingredienserna till marsipanen med vald färgsättning. Tillsätt eventuellt vatten tills du får en formbar marsipan. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Tryck till dem så de blir kupolformade.
    6. Servering:
    7. Placera en jordgubbe på varje muggkaka. Spritsa grädde runt jordgubben och täck med marsipankupolen.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Våfflor på 3 ingredienser

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x