Sök

Vegansk och glutenfri kanelbulle utan socker och jäst

De här kanelbullarna är både veganska och glutenfria. De innehåller inget vitt socker och du bakar dem enkelt utan jäst! Riktigt enkla bullar som passar de flesta och som smakar som mitten av en vanlig kanelbulle.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk och glutenfri kanelbulle utan socker och jäst, av Anna Winér

Allergianpassade kanelbullar för alla

Kanelbullarna är glutenfria, veganska och innehåller inget vit socker eller sötningsmedel. Det gör att de flesta kan äta dem oavsett allergi och kosthållning.

Vegansk och glutenfri kanelbulle utan socker och jäst, av Anna Winér

Bullarna smakar som mitten av en kanelbulle

Kanelbullarna är riktigt mjuka och goda. De smakar och har konsistens som mittendelen på en vanlig kanelbulle: sådär riktigt krämigt och saftigt! 

Vegansk och glutenfri kanelbulle utan socker och jäst, av Anna Winér

Kanelbullar utan jäst och socker

Det är så mycket enklare att lyckas med sina bullar om man slipper jäst tycker jag. Då behöver man inte tänka på temperaturen, jäsningstiden osv. Hur smidigt som helst! De här kanelbullarna innehåller dessutom inget vitt socker utan är sötade med dadlar. Men, du kan välja valfri sötning efter vad du gillar bäst.

Vegansk och glutenfri kanelbulle utan socker och jäst, av Anna Winér
Skriv ut

Kanelbullar

Du behöver

  • Bulldeg:
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1,8 dl kikärtsspad
  • 1 dl vegetabilisk grädde
  • 0,75 dl sötning eller 8 mosade dadlar
  • Fyllning:
  • 150 g mandelsmör
  • 1,5 msk kanel
  • 1 msk rapsolja

Så gör du

12 bullar 

Bulldeg:

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Vispa kikärtsspad, grädde och sötning i en skål. Blanda ner alla torra ingredienser väl. Låt svälla i 20 minuter.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och dra bort det översta papperet.

Fyllning och gräddning:

4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred på bulldegen. Rulla ihop till en rulle och låt stå i kylen i 30 minuter.

5. Lossa papperet och skär i 12 bitar. Lägg i bullformar på neen plåt. Pensla med vatten och strö över mandel. 

6. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook