Sök

Glutenfri & vegansk mjuk pepparkaka

En riktigt enkel och snabb mjuk pepparkaka ska kunna njutas av de flesta! Det här receptet är därför både glutenfritt, veganskt och bakat utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Glutenfri, vegansk och sockerfri mjuk pepparkaka, av Anna Winér

Tips till den mjuka pepparkakan

Är du allergisk mot nötter kan du använda valfri frösmör istället för nötsmör till den mjuka pepparkakan. Jag gräddade smeten till muffins och toppade med lite vegetabilisk grädde och lingon. Men det funkar även fint att baka smeten som en stor kaka att skära upp.

Glutenfri, vegansk och sockerfri mjuk pepparkaka, av Anna Winér
Skriv ut

Mjuk pepparkaka

Du behöver

  • 2 dl kokta och mosade äpplen
  • Några droppar citron
  • 1,5 dl nötsmör, t.ex. mandelsmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor

Så gör du

1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.

2. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp i ca 6 smorda formar.

3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-20 minuter. Låt svalna innan du lossnar dem.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Glutenfri, vegansk och sockerfri mjuk pepparkaka, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook