Skapat av Anna Winér @anna_winer
Tips till den mjuka pepparkakan
Är du allergisk mot nötter kan du använda valfri frösmör istället för nötsmör till den mjuka pepparkakan. Jag gräddade smeten till muffins och toppade med lite vegetabilisk grädde och lingon. Men det funkar även fint att baka smeten som en stor kaka att skära upp.
Mjuk pepparkaka
Du behöver
- 2 dl kokta och mosade äpplen
- Några droppar citron
- 1,5 dl nötsmör, t.ex. mandelsmör
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk pepparkakskryddor
Så gör du
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp i ca 6 smorda formar.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-20 minuter. Låt svalna innan du lossnar dem.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
