Glutenfri & vegansk mjuk pepparkaka

En riktigt enkel och snabb mjuk pepparkaka ska kunna njutas av de flesta! Det här receptet är därför både glutenfritt, veganskt och bakat utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

glutenfri-vegansk-och-sockerfri-mjuk-pepparkaka-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Tips till den mjuka pepparkakan

Är du allergisk mot nötter kan du använda valfri frösmör istället för nötsmör till den mjuka pepparkakan. Jag gräddade smeten till muffins och toppade med lite vegetabilisk grädde och lingon. Men det funkar även fint att baka smeten som en stor kaka att skära upp.

glutenfri-vegansk-och-sockerfri-mjuk-pepparkaka-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Mjuk pepparkaka

Du behöver

  • 2 dl kokta och mosade äpplen
  • Några droppar citron
  • 1,5 dl nötsmör, t.ex. mandelsmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor

Så gör du

1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.

2. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp i ca 6 smorda formar.

3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-20 minuter. Låt svalna innan du lossnar dem.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

glutenfri-vegansk-och-sockerfri-mjuk-pepparkaka-av-anna-winer-05-jpg.jpg
Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabb och enkel gristårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x