Sök

Nyttig och allergianpassad tiramisu

Den här enkla tiramisun är både vegansk (mjölkfri, äggfri mm), glutenfri och sockerfri. Perfekt så de allra flest ska kunna njuta av den!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Nyttig och allergianpassad tiramisu, av Anna Winér

Krämig tiramisu som även är av det nyttigare slaget

Den här tiramisun är underbart krämig och har en riktigt len kräm gjord på tofu! Men ge den en chans trots udda ingredienser, den blir riktigt lyckad!

Nyttig och allergianpassad tiramisu, av Anna Winér
Skriv ut

Allergianpassad tiramisu

Du behöver

  • Kaka:
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fibersirap
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Kräm:
  • 270 g tofu
  • 3 msk fibersirap
  • 4 msk mandelsmör
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk vegetabilisk mjölk
  • 1 nypa salt
  • Montering:
  • kaffe, kokt och kallt
  • kakao

Så gör du

Kaka: 

1. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Häll i en form som är ca 20x20 cm och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.

Kräm: 

2. Mixa alla ingredienser till en slät kräm.

Montering:

3. Skär kakan i 6 bitar. Stänk kaffe på bottnarna och varva med krämen till 3 bakelser och pudra kakao överst. Varva dem antingen direkt i portionsglas eller i tårtringar med tårtplast. Låt stå i kylen ca 6 timmar tills de satt sig.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook