Nyttig och allergianpassad tiramisu

Den här enkla tiramisun är både vegansk (mjölkfri, äggfri mm), glutenfri och sockerfri. Perfekt så de allra flest ska kunna njuta av den!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

nyttig-och-allergianpassad-tiramisu-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Krämig tiramisu som även är av det nyttigare slaget

Den här tiramisun är underbart krämig och har en riktigt len kräm gjord på tofu! Men ge den en chans trots udda ingredienser, den blir riktigt lyckad!

nyttig-och-allergianpassad-tiramisu-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Allergianpassad tiramisu

Du behöver

  • Kaka:
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fibersirap
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Kräm:
  • 270 g tofu
  • 3 msk fibersirap
  • 4 msk mandelsmör
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk vegetabilisk mjölk
  • 1 nypa salt
  • Montering:
  • kaffe, kokt och kallt
  • kakao

Så gör du

Kaka: 

1. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Häll i en form som är ca 20×20 cm och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.

Kräm: 

2. Mixa alla ingredienser till en slät kräm.

Montering:

3. Skär kakan i 6 bitar. Stänk kaffe på bottnarna och varva med krämen till 3 bakelser och pudra kakao överst. Varva dem antingen direkt i portionsglas eller i tårtringar med tårtplast. Låt stå i kylen ca 6 timmar tills de satt sig.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rocky road av chokladbollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x