Vegansk och glutenfria våfflor

Krispiga våfflor som är äggfri, glutenfria, utan smör, veganska och utan socker! Perfekt att smaksätta med exempelvis saffran eller arom från mandel eller gräddkola! De kommer göra succé.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

vegansk-och-glutenfria-vafflor-till-alla-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Variera mjöl efter vad du har hemma

Mjölet i våfflorna kan du variera efter vad du har hemma och vad ni tål. Jag tog hälften havremjölk och hälften kikärtsmjöl. Jag smaksatte med gräddkolaarom och det blev verkligen en succé!

vegansk-och-glutenfria-vafflor-till-alla-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Allergianpassade våfflor

Du behöver

  • 3,5 dl glutenfritt havremjöl, kikärtsmjöl eller valfri mjölsort
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ca. 4 dl vegetabilisk mjölk
  • 80 g olja (1 dl)
  • ev. 1 nypa saffran, arom av mandel eller gräddkola

Så gör du

1. Blanda de torra ingredienser i en skål.

2. Rör ner mjölken och oljan lite i taget. Beroende på mjölsort kommer du få en tjockare eller lösare smet. 

3. Tillsätt eventuellt en nypa saffran och lite arom av mandel eller gräddkola.

4. Stek smeten som våfflor.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

vegansk-och-glutenfria-vafflor-till-alla-av-anna-winer-05-jpg.jpg
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cheesecake med sötsyrliga blåbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x