Följ receptets skapare Anna på instagram >>
3 ingredienser sen har du världens härligaste apelsinmosse! Jag sparade skalen från apelsinerna och serverade moussen som i små apelsin-kaffekoppar. Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.
Apelsinmousse
2 st stora
Detta behöver du
- 2 apelsiner (skalen)
- 2 dl apelsinsaft
- 2 krm agar agar
Så gör du
- Skär av toppen på apelsinerna och gröp ur fruktköttet. Spara skalet som du skär till och sätter ihop till en kopp med hjälp av tandpetare.
- Mixa och sila fruktköttet så du får ur 2 dl saft.
- Sjud apelsinsaften med agar agar minst 3 minuter. Häll i en burk och låt stelna till en fast gelé i kylen.
- Mixa den stela apelsingelén krämig med cashewnötter och fyll apelsinskalen, ”kopparna”. Servera!
