Apelsinmousse på 3 ingredienser

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

3 ingredienser sen har du världens härligaste apelsinmosse! Jag sparade skalen från apelsinerna och serverade moussen som i små apelsin-kaffekoppar. Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.

Apelsinmousse

2 st stora

Detta behöver du

  • 2 apelsiner (skalen)
  • 2 dl apelsinsaft
  • 2 krm agar agar
1 dl cashewnötter, blötlagda

    Så gör du

    1. Skär av toppen på apelsinerna och gröp ur fruktköttet. Spara skalet som du skär till och sätter ihop till en kopp med hjälp av tandpetare.
    2. Mixa och sila fruktköttet så du får ur 2 dl saft.
    3. Sjud apelsinsaften med agar agar minst 3 minuter. Häll i en burk och låt stelna till en fast gelé i kylen.
    4. Mixa den stela apelsingelén krämig med cashewnötter och fyll apelsinskalen, ”kopparna”. Servera!

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Får mer inspiration via instagram

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Följ FixaSjälv på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Veganska chokladbollar – sockerfria & glutenfria

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x