Äppelbollar med mandelsmör och hemlig gömma

Enkla & krämiga äppelbollar med mandelsmör är verkligen beroendeframkallande gott. Veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

appelbollar-anna-winer-03-jpg.jpg

Äppelbollar

Du behöver

  • Äppelbollar:
  • 2 dl kokta, mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • ev. stött kardemumma
  • Fyllning:
  • 1 dl kokta, mosade äpplen
  • 2-4 krm fiberhusk

Så gör du

16-20 ST
Äppelbollar:
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen med lite citron. Mixa bitarna slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och fördela hälften i smorda formar, gärna rundade muffinsformar av silikon.

Fyllning:
3. Blanda äppelmoset med fiberhusk.
4. Klicka i fyllningen i formarna och täck med resterande smet.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan du lossnar dem. Pudra men kanel.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

appelbollar-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pepparkaksbollar med krämig kristyrgömma

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x