Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Äppelbollar
Du behöver
- Äppelbollar:
- 2 dl kokta, mosade äpplen
- 1,5 dl mandelsmör
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm fiberhusk
- ev. stött kardemumma
- Fyllning:
- 1 dl kokta, mosade äpplen
- 2-4 krm fiberhusk
Så gör du
16-20 ST
Äppelbollar:
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen med lite citron. Mixa bitarna slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och fördela hälften i smorda formar, gärna rundade muffinsformar av silikon.
Fyllning:
3. Blanda äppelmoset med fiberhusk.
4. Klicka i fyllningen i formarna och täck med resterande smet.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan du lossnar dem. Pudra men kanel.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>