Sök

Snabb och enkel äppelpaj i 3 lager av 1 deg

Den här smulpajen får tre underbara lager: en mjuk saftig mandelbotten, kaneldoppade söta äpplen och ett krispigt smul på toppen! Det bästa är att man gör hela pajen av en och samma deg!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Enkel äppelpaj i 3 lager av 1 deg, av Anna Winér

1 deg till både botten och krispigt smul

Tryck ut lite av degen i botten som blir en mjuk och saftig pajbotten. Lägg på äpplen och smula resten av degen överst. På nolltid får du en paj med tre lager som till och med går att äta i handen!

Enkel äppelpaj i 3 lager av 1 deg, av Anna Winér
Skriv ut

Äppelsmulpaj i 3 lager

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • 4 msk mandelsmör
  • 4 krm kardemumma
  • Äppelbitar med kanel

Så gör du

1 form, 15x15 cm

1. Mixa ingredienserna, utom äpplena, till en smulig deg. Tryck ut hälften i botten på formen.

2. Skiva äpplena, vänd i kanel och lägg dem ovanpå degen.

3. Smula resten av degen överst. Grädda i mitten av ugnen på  175 grader, 15-20 minuter.

Enkel äppelpaj i 3 lager av 1 deg, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook