Snabb och enkel äppelpaj i 3 lager av 1 deg

Den här smulpajen får tre underbara lager: en mjuk saftig mandelbotten, kaneldoppade söta äpplen och ett krispigt smul på toppen! Det bästa är att man gör hela pajen av en och samma deg!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

enkel-appelpaj-i-3-lager-av-1-deg-av-anna-winer-03-jpg.jpg

1 deg till både botten och krispigt smul

Tryck ut lite av degen i botten som blir en mjuk och saftig pajbotten. Lägg på äpplen och smula resten av degen överst. På nolltid får du en paj med tre lager som till och med går att äta i handen!

enkel-appelpaj-i-3-lager-av-1-deg-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Äppelsmulpaj i 3 lager

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • 4 msk mandelsmör
  • 4 krm kardemumma
  • Äppelbitar med kanel

Så gör du

1 form, 15×15 cm

1. Mixa ingredienserna, utom äpplena, till en smulig deg. Tryck ut hälften i botten på formen.

2. Skiva äpplena, vänd i kanel och lägg dem ovanpå degen.

3. Smula resten av degen överst. Grädda i mitten av ugnen på  175 grader, 15-20 minuter.

enkel-appelpaj-i-3-lager-av-1-deg-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel och snabb lejontårta av en äppelkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x