Skapat av Anna Winér @anna_winer
1 deg till både botten och krispigt smul
Tryck ut lite av degen i botten som blir en mjuk och saftig pajbotten. Lägg på äpplen och smula resten av degen överst. På nolltid får du en paj med tre lager som till och med går att äta i handen!
Äppelsmulpaj i 3 lager
Du behöver
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 6 dadlar, urkärnade och skalade
- 4 msk mandelsmör
- 4 krm kardemumma
- Äppelbitar med kanel
Så gör du
1 form, 15×15 cm
1. Mixa ingredienserna, utom äpplena, till en smulig deg. Tryck ut hälften i botten på formen.
2. Skiva äpplena, vänd i kanel och lägg dem ovanpå degen.
3. Smula resten av degen överst. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, 15-20 minuter.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>