Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Tips till äppelpajen
Välj de fröer och nötter som du har hemma och gillar. Jag blandade glutenfri havre, solroskärnor, linfrö och sesamfrö. Även nötsmöret kan du välja utifrån vad du gillar bäst. Testa med jordnötssmör, mandelsmör eller kanske solrosfrösmör?
Lite kanel i smuldegen är också väldogt gott!

Glutenfria äppelpaj
Du behöver
- Äppelbitar
- Kanel
- 6 msk nötsmör, 99% nötter
- 4 dl glutenfritt havregryn, nötter, frö mm.
- ev. 4 msk sötning
- 2-4 msk vatten
Så gör du
1. Skiva äppelbitar och blanda med kanel i en form. Häll även i lite vatten om äpplena är av en fast sort.
2. Mixa nötsmör med en blandning av havre, frö och nötter. Välj de sorter du gillar bäst! Tillsätt även eventuell sötning och vatten tills du du får en smuldeg.
3. Sprid ut smuldegen ovanpå äppelbitarna och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>