Nyttig och glutenfri äppelpaj

Mjuka kaneläpplen toppade med en krispig smuldeg med nötsmör är både enkelt och snabbt att fixa. Just nötsmöret i smuldegen gör att pajen både blir proteinrik, mejerifri och underbart god.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

nyttig-och-glutenfri-appelpaj-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Tips till äppelpajen

Välj de fröer och nötter som du har hemma och gillar. Jag blandade glutenfri havre, solroskärnor, linfrö och sesamfrö. Även nötsmöret kan du välja utifrån vad du gillar bäst. Testa med jordnötssmör, mandelsmör eller kanske solrosfrösmör?

Lite kanel i smuldegen är också väldogt gott!

nyttig-och-glutenfri-appelpaj-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Glutenfria äppelpaj

Du behöver

  • Äppelbitar
  • Kanel
  • 6 msk nötsmör, 99% nötter
  • 4 dl glutenfritt havregryn, nötter, frö mm.
  • ev. 4 msk sötning
  • 2-4 msk vatten

Så gör du

1. Skiva äppelbitar och blanda med kanel i en form. Häll även i lite vatten om äpplena är av en fast sort.

2. Mixa nötsmör med en blandning av havre, frö och nötter. Välj de sorter du gillar bäst! Tillsätt även eventuell sötning och vatten tills du du får en smuldeg.

3. Sprid ut smuldegen ovanpå äppelbitarna och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

nyttig-och-glutenfri-appelpaj-av-anna-winer-06-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bilbingo med gratis bingobrickor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x