Sök

Enkla ”no bake” grottor som smakar äppelpaj

Dessa enkla grottorna smakar som äppelpaj! Ett krispigt men krämigt kanelskal får sällskap av en söt äppelfyllning. Det bästa är att du lagar dem snabbt utan ugn och kan frysa in dem.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Äppelpajsgrottor utan ugn, av Anna Winér

No bake grottor för alla

Grottorna är perfekta att baka med barnen då de är lika enkla som chokladbollar! Receptet är även glutenfritt, veganskt (mjölkfritt, äggfritt med mera) och utan vitt socker vilket gör dem till en höjdare för dem flesta. 

Äppelpajsgrottor utan ugn, av Anna Winér

Äppelpajsgrottor med enkel äppelfyllning

Fyllningen till grottorna består av äpple som jag kokt mjuka och sedan mixat till ett mos. Det går även fint att köpa färdigt äppelmos som är osötat. Agar agar är det som sedan gör fyllningen stabil och lite som en marmelad i konsistensen. 

Äppelpajsgrottor utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Äppelpajsgrottor

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl björksocker, eller 6 dadlar eller 0,5 krm steviapulver
  • 1 msk smält kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • 1 nypa kardemumma
  • 2-4 msk vatten
  • Äppelfyllning:
  • 0,25 dl mosat äpple, eller osötad äppelmos
  • 0,25 dl vatten
  • 0,5 krm agar agar

Så gör du

10 kakor
Pajdeg:
1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.
2. Tryck ut degen i 10 formar, eller till bollar, med en grop i mitten.
3. Ställ kallt.

Äppelfyllning:
4. Blanda äppelmos med vatten och agar agar och låt stå några minuter. Koka sedan upp under omrörning.
5. Låt äppelfyllning svalna lite innan du häller en klick i varje kaka. Låt stelna i kylen. Garnera med flagad mandel eller nötter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook