Sök

Saftiga och enkla äppelrutor med saffran

Mjuk och saftig saffranskaka med söta äppelbitar som är vända i kanel är en oslagbar kombo. Det är dessutom riktigt enkelt att baka i två steg.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Veganska, sockerfria och glutenfria äppelrutor med saffran, av Anna Winér

Bästa kombon: äpple, mandel, saffran och kanel

De här fyra ingredienserna gifter sig verkligen ihop och blir så underbart gott! Saffran kanske förknippas med julen men den här kakan kan man lätt baka året runt.

Veganska, sockerfria och glutenfria äppelrutor med saffran, av Anna Winér
Skriv ut

Äppelrutor med saffran

Du behöver

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 pkt saffran
  • 1 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 dl mos av äpple, ca 2 st
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • Äppelskivor vända i kanel

Så gör du

Ca. 8-12 bitar

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl.

2. Smörj en form som är ca 20 cm i diameter, häll i smeten, tryck ner äppelbitarna och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter.

Veganska, sockerfria och glutenfria äppelrutor med saffran, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook