Saftiga och enkla äppelrutor med saffran

Mjuk och saftig saffranskaka med söta äppelbitar som är vända i kanel är en oslagbar kombo. Det är dessutom riktigt enkelt att baka i två steg.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

veganska-sockerfria-och-glutenfria-appelrutor-med-saffran-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Bästa kombon: äpple, mandel, saffran och kanel

De här fyra ingredienserna gifter sig verkligen ihop och blir så underbart gott! Saffran kanske förknippas med julen men den här kakan kan man lätt baka året runt.

veganska-sockerfria-och-glutenfria-appelrutor-med-saffran-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Äppelrutor med saffran

Du behöver

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 pkt saffran
  • 1 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 dl mos av äpple, ca 2 st
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • Äppelskivor vända i kanel

Så gör du

Ca. 8-12 bitar

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl.

2. Smörj en form som är ca 20 cm i diameter, häll i smeten, tryck ner äppelbitarna och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter.

veganska-sockerfria-och-glutenfria-appelrutor-med-saffran-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tigertårtan som går snabbt och enkelt att göra

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x