Skapat av Anna Winér @anna_winer
Bästa kombon: äpple, mandel, saffran och kanel
De här fyra ingredienserna gifter sig verkligen ihop och blir så underbart gott! Saffran kanske förknippas med julen men den här kakan kan man lätt baka året runt.
Äppelrutor med saffran
Du behöver
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,25 pkt saffran
- 1 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
- 2 dl mos av äpple, ca 2 st
- 0,5 dl mandelmjölk
- Äppelskivor vända i kanel
Så gör du
Ca. 8-12 bitar
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl.
2. Smörj en form som är ca 20 cm i diameter, häll i smeten, tryck ner äppelbitarna och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>