Sök

Pannacottafyllda äpplen som små pumpor

De här kardemummakokta äpplena fyllda med len jordnötspannacotta är riktigt goda och enkla att göra. Med ett litet grönt skaft liknar de pumpor! Festliga hela hösten och perfekta till Halloweenfesten.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Kardemummakokta äpplen med jordnötspannacotta som pumpor, av Anna Winér

Tips till de fyllda äpplena

  • Koka inte äpplena för hårt, då kommer de bli mos!
  • Vid allergi mot jordnötter kan jordnötssmöret bytas mot valfritt nöt/frösmör.
  • Om äpplena är kalla kommer pannacottasmeten stelna snabbt när du häller den över äpplena. Då är det enklare att få fina droppmönster.
Kardemummakokta äpplen med jordnötspannacotta som pumpor, av Anna Winér
Skriv ut

Äpplen med pannacotta

Du behöver

  • Äpplen:
  • 2 äpplen
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 tsk kardemumma
  • Fyllning & överdrag:
  • 2 dl vegetabilisk grädde, eller mjölk
  • 4 krm agar agar
  • 2 msk jordnötssmör
  • ev. orange livsmedelsfärg
  • Marsipan till skaft:
  • mandelmjöl
  • jordnötssmör
  • grön livsmedelsfärg

Så gör du

2 stycken

Äpplen:

1. Skala äpplena och sjud dem i vatten med citron och kardemumma på svag värme ca 10 minuter.

2. Gröp ur äpplena när de svalnat och ställ dem i frysen.

Fyllning och överdrag: 

3. Blanda alla ingredienser och låt sjuda på spisen 2 minuter.

4. Häll smeten sakta i och över äpplena.

Marsipan till skaft:

5. Blanda lite mandelmjöl med jordnötssmör och grön livsmedelsfärg till en formbar marsipan. Tryck fast marsipanen som skaft på äpplet/pumpan.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook