Sök

Smältfri avokadoglass av cheesecake i två smaker

Avokadoglassen smälter aldrig då den består av riktigt krämig och len cheesecakesmet. Den gröna delen av glassen smakar lime och kokos medan kärnan smakar kakao. Glassen är riktigt enkel att göra och blir underbart krämig!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

avokadoglass på pinne av anna winér

Avokadoglass av cheesecakesmet

Hela ”avokadoglassen” är gjord av en och samma cheesecakesmet som jag smaksatt med  lime för den gröna delen och kakao till kärnorna. Receptet är riktigt enkelt då du bara mixar samman alla ingredienser, låter stelna och sedan formar till glassar. De behöver en stund i kylen eller frysen för att stelna helt, så förberedd dem gärna dagen innan du ska servera dem. 

närbild på avokadoglassen där någon tagit en tugga, av anna winér

Vegansk och glutenfri avokadoglass utan vitt socker

Den här ”glassen” är vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker vilket gör den perfekt att bjuda på. Att den aldrig smälter bort gör det ännu bättre. Servera den gärna ganska kall så bli det nästan som en riktig glass!

en avokadoglass lutande mot ett glas, av anna winér
Skriv ut

Cheesecake på avokado, lime & choklad

Du behöver

  • Avokadocheesecake:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 h
  • 1 dl smält kokosolja
  • 0,5 dl vatten
  • 5 mosade dadlar eller valfri sötning
  • 2 avokado
  • 2 tsk limesaft
  • Chokladkärnor:
  • Kakao efter smak

Så gör du

6 stycken

Avokadocheesecake:

1. Mixa ingredienserna till cheesecaken till en slät smet.

Chokladkärnor:

2. Mixa en liten del av smeten med kakao efter smak. Det ska bli ”chokladkärnorna”.

Montering:

3. Ställ allt i frysen ca 20 min för att stelna. 

4. Tryck ut den gröna smeten i glassformar, rulla den bruna smeten till bollar och tryck ned i mitten. Ställ i kylen minst 2 timmar eller i frysen tills de stelnat.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook