Sök

Krämig avokadoglass med mint & chokladfudge

Fika till alla: Gör en enkel och krämig mintglass på avokado, toppa med en boll av chokladfudge och du har nu en riktigt festlig dessert redo att serveras direkt ur ett avokadoskal!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

 Avokadoglass: FikaTillAlla

Det ser kanske ut som en vanlig avokado, men vad förvånade dina gäster blir när de istället sätter skeden i en krämiga glass som smakar mint och biter i ljuvlig boll av chokladfudge när de sätter tänderna i ”kärnan”.

 Avokadoglass: FikaTillAlla

Mintglass

Glassen är riktigt enkel att göra och avokadon gör den så underbart len och krämig i konsistensen. Färgen gör sig dessutom riktigt bra ihop med pepparmyntsoljan som jag smaksatte med. Mint och choklad är ju ljuvligt ihop!

 Avokadoglass: FikaTillAlla

Chokladfudge som kärna

”Kärnan” i avokadoglassen är en chokladfudge-boll som jag gjort på bland annat bönor, kakao och kokosolja. Konsistensen blir riktigt härlig och chokladig! Ingredienserna till denna dessert låter kanske märkliga och lite för ”nyttiga” för att smaka gott: men våga ge det en chans! Testa även att söta med olika ingredienser för att hitta det du tycker är godast, exempelvis någon dadel.

 Avokadoglass: FikaTillAlla

Tips:

  • Tänk på att lägga avokadoköttet i frysen några timmar innan du ska göra glassen så den hinner frysa.
  • För den som kanske inte gillar mint kan man smaksätta med exempelvis bara citronsaft.
  • Du kan frysa in överbliven glass och ta fram vid ett senare tillfälle. Den blir dock inte lika krämig som när den är nygjord.
 Avokadoglass: FikaTillAlla
Skriv ut

Avokadoglass med chokladfudge

Du behöver:

  • Glass:
  • 2 mogna avokado
  • 1/2 citron, saften
  • Några droppar pepparmyntsolja.
  • Sötning efter smak.
  • 1 dl valfri vegetabilisk grädde/yoghurt
  • Chokladfudge:
  • 1/2 dl kokta svarta bönor
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • Sötning efter smak.

Så gör du:

4 stycken avokadohalvor

Glass:

  1. Gröp ur avokadoköttet försiktigt och lägg det i en påse i frysen. Spara avokadoskalen i en burk i kylen så du kan servera glassen ifrån dem.
  2. Mixa den frusna avokadon med citronsaft, pepparmyntsolja, valfri grädde/yoghurt och sötning till en krämig glass.
  3. Fyll avokadoskalen med glasen och ställ i frysen medan du gör chokladfudgen.

Chokladfudge:

  1. Mixa alla ingredienserna till chokladfudgen till en jämn deg och rulla fyra bollar av den. Är degen för lös så ställ den en stund i kylen först.

Montering:

  1. Ta ut avokadoglssen från frysen och tryck ner fudgebollarna som en kärna i mitten.
  2. Servera!

 

Allergi och kost:

Inga animaliska produkter 

Glutenfri

Fria från nötter och mandel

Inget tillsatt socker eller sötningsmedel

Inga konstgjorda färgämnen

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook