Sök

Bakelse av pepparkaksdeg med färskostkräm

En härlig botten av pepparkaksdeg, en len färskostkräm och krispiga pepparkakor och lingon på toppen – här har vi bakelsen för alla oss som älskar pepparkaksdeg!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Bakelse av pepparkaksdeg med färskostkräm, av Anna Winér

Pepparkaksdeg med extra allt

Varför har jag inte gjort det här tidigare!! Pepparkaksdeg är ju väldigt gott, nästan godare än pepparkakor, så varför inte göra en bakelse av själva degen? Med ett tjockt lager hemgjord och enkel färskostkräm blir det här en riktigt krämig och härlig skapelse.

Bakelse av pepparkaksdeg med färskostkräm, av Anna Winér

Bakelsen är glutenfri, bakad utan vitt socker och mejeriprodukter

Hela bakelsen är glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och innehåller inget vitt socker eller soja. Det gör att de flesta kan njuta av den!

Bakelse av pepparkaksdeg med färskostkräm, av Anna Winér
Skriv ut

Pepparkaksbakelse

Du behöver

  • Pepparkaksdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • ca. 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1-2 msk vatten
  • Färskostfyllning:
  • 1,25 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl kikärtor
  • 1,25 msk citronsaft
  • 1,25 msk olja
  • 2,5 msk bjäst
  • 4-5 msk vatten
  • sötning efter smak

Så gör du

4 bitar

Deg:

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Tryck ut degen i en form, ca 13 x 13 cm. Ställ kallt.

Färskostfyllning:

3. Mixa alla ingredienserna  till en slät färskost.

4. Bred ut krämen ovanpå pepparkaksdegen och låt stå i kylen 1 timme.

Servering:

5. Dekorera kakan med exempelvis pepparkaksdeg, smulade pepparkakor och lingon.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook