Skapat av Anna Winér @anna_winer
Pepparkaksdeg med extra allt
Varför har jag inte gjort det här tidigare!! Pepparkaksdeg är ju väldigt gott, nästan godare än pepparkakor, så varför inte göra en bakelse av själva degen? Med ett tjockt lager hemgjord och enkel färskostkräm blir det här en riktigt krämig och härlig skapelse.
Bakelsen är glutenfri, bakad utan vitt socker och mejeriprodukter
Hela bakelsen är glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och innehåller inget vitt socker eller soja. Det gör att de flesta kan njuta av den!

Pepparkaksbakelse
Du behöver
- Pepparkaksdeg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 6 dadlar, urkärnade och skalade
- ca. 1,5 msk pepparkakskryddor
- 1 msk smält kokosolja
- 1-2 msk vatten
- Färskostfyllning:
- 1,25 dl cashewnötter, blötlagda
- 0,5 dl kikärtor
- 1,25 msk citronsaft
- 1,25 msk olja
- 2,5 msk bjäst
- 4-5 msk vatten
- sötning efter smak
Så gör du
4 bitar
Deg:
1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.
2. Tryck ut degen i en form, ca 13 x 13 cm. Ställ kallt.
Färskostfyllning:
3. Mixa alla ingredienserna till en slät färskost.
4. Bred ut krämen ovanpå pepparkaksdegen och låt stå i kylen 1 timme.
Servering:
5. Dekorera kakan med exempelvis pepparkaksdeg, smulade pepparkakor och lingon.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>