Skapat av Anna Winér @anna_winer

Det tar inte mer än 15 minuter att laga dessa ljuvliga pannkakstornen och de är värda varje minut av väntan. Snabba och lättlagade gör dem till en räddare i nöden när hungern och suget efter något gott sätter in. Är hunger allt för stark går de bra att servera på ett fat med tillbehören vid sidan om också så klart.

Pannkisarna är väldigt nyttiga jämfört med andra pannkakor och innehåller både hälsosamma fetter, bra kolhydrater, fibrer och protein.
Allergi och dietvänligt recept:
- Veganskt
- Vegetariskt
- Glutenfritt
- Mjölk- och laktosfritt
- Sockerfritt

Bananchoklad-pannkis
Du behöver
- Pannkakor:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk jordnötssmör, eller valfritt nötsmör.
- Chokladmousse:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1/2 msk kokosolja
- 1 msk kakao
- Garnering:
- 12 bananskivor
- Några droppar citron Så bananen inte blir brun
Så gör du
En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 3 pannkis-torn
- Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
- Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
- Mixa ihop alla ingredienser till moussen och ställ i kylen för att stelna.
- Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med moussen och bananskivorna. Redo att mumsa!
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Sugen på fler underbart söta pannkakstorn? Jag har skapat ytterligare 5 pannkis-recept som du kan spana in här!
För vad sägs som ett pannkakstorn som smakar som en chokladboll eller en äpplepaj? Eller varför inte en tiramisu -pannkis!